Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
NAGRADA EUROPSKOG UDRUŽENJA RAZVOJNIH AGENCIJA

SIMORA najbolja razvojna agencija u 2020.

Foto: Razvojna agencija SIMORA
Dodjela nagrada održana je u virtualnom obliku, a u Poduzetničkom centru PISMO primio ju je ravnatelj SIMORE Mario Čelan

Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije SIMORA virtualno je preuzela nagradu za najbolju razvojnu agenciju u 2020. godini koju dodjeljuje Europsko udruženje razvojnih agencija EURADA.

Majur napokon dobio dostojni objekt za DVD Jedinstveni projekt – novcem iz fondova EU obnovili zgradu vatrogasnog društva

– Koncept vezan uz gaming industriju koji ste osmislili u Hrvatskoj je odličan i treba ga slijediti! – rekla je Roberta DallOlio, predsjednica EURADA-e, podsjetivši da je ovo prva nagrada koja odlazi u ruke neke hrvatske agencije. SIMORA je već jednom bila u užem krugu za prvu nagradu, a prvo mjesto za 2020. godinu, istaknuto je na dodjeli, itekako je opravdano.

Nagradu je u Poduzetničkom inkubatoru PISMO, namijenjenom razvoju videoigara, preuzeo direktor SIMORA-e Mario Čelan.

– Godinu 2020. inače bismo pamtili kao korona godinu u kojoj nas je razrušio potres, a ovako ćemo je u SIMORA-i pamtiti kao godinu kad smo bili najbolji! – rekao je direktor Čelan, podsjetivši na projekt gradnje središta gaming industrije u Novskoj.

MEĐU DEVET HRVATSKIH GRADOVA U RH Novska dobila certifikat “Grad za mlade”

– Nakon što smo dvije napuštene zgrade u Novskoj obnovili i opremili europskim novcem, otvorili smo vrata prvim startupovima. Danas njih 49 u jednom od najmodernijih mjesta u Europi izrađuje videoigre koje šalju na globalno tržište. No prije ulaska u svijet poduzetništva, educirali smo ih kako to raditi – objasnio je tijekom dodjele Mario Čelan.

Tijekom svečanosti pohvaljen je rad i triju drugih agencija te je održan i okrugli stol o radu razvojnih agencija.