Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka 259 pregleda
Za učenike i studente

Sisačko-moslavačka županija dodijelila 95 novih stipendija

Dodjela stipendija u Sisačko-moslavačkoj županiji
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Za nove stipendije Sisačko-moslavačka će županija ove godine izdvojiti 1,5 milijuna kuna, a računajući i druge mjere, za potpore za stipendiranje će se izdvojiti ukupno oko 3 milijuna kuna

Čak 95 ugovora o stipendiranju za redovne učenike srednjih škola i studente, koje dodjeljuje Sisačko-moslavačka županija, na prigodnoj je svečanosti u utorak uručeno njihovim korisnicima.

Županijska skupština Sisačko-moslavačke županije nije uvrštena na dnevni red Skupština bez odluke kojom od Vlade traži ukidanje cestarine

 Stipendije je dobilo 45 učenika četverogodišnjih i petogodišnjih srednjoškolskih programa obrazovanja, 25 redovnih studenata i 25 studenata iz obitelji s troje ili više djece, kroz mjere pronatalitetne politike.

 Za nove stipendije Sisačko-moslavačka će županija ove godine izdvojiti 1,5 milijuna kuna, a računajući i druge mjere, za potpore za stipendiranje će se izdvojiti ukupno oko 3 milijuna kuna.

 Uručujući stipendistima ugovore, sisačko-moslavački župan Ivo Žinić rekao je kako su potrebe i veće, ali ovo je pomoć onima kojima je najpotrebnija. Izrazio je uvjerenje da će se trend povećanja broja stipendija i ubuduće nastaviti.

 Kroz posebni program županija stipendira učenike deficitarnih zanimanja u strukovnim školama. Župan očekuje da će mnogim učenicima i studentima dodijeljene stipendije biti poticaj za učenje, kako bi na vrijeme završili obrazovanje i što prije se zaposlili, po mogućnosti na području županije.

 U sustavu stipendiranja iz prijašnjih godina je 68 srednjoškolskih i 80 studentskih stipendija. Tako će ove školske godine Sisačko-moslavačka županija dodjeljivati ukupno 243 stipendija.

Potpisivanje ugovora o financiranju autobusnog prijevoza Županija financira linije prema Sisku 'Neka naša mjesta bi bila potpuno prometno odsječena bez autobusnog prijevoza' Potpisan ugovor za Masterplan razvoja prometa u Sisačko-moslavačkoj županiji Sisačko - moslavačka županija Velike investicije: do kraja 2019. bit će gotov Masterplan prometnog razvoja