Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
U Učeničkom domu već od ove jeseni bit će smješteno 49 učenika

Sisačko-moslavačka županija gradi obrazovno-sportski centar u Lađarskoj ulici

storyeditor/2024-04-15/PXL_150424_113121160.jpg
1/2
Foto: Nikola Cutuk/ PIXSELL ZA POTREBE doma potpuno je uređena bivša matična zgrada Strukovne škole Sisak koja se sastoji od podruma, prizemlja i kata
Sisačko-moslavačka županija nakon uređenja Gimnazije priprema nove projekte iz sustava obrazovanja i sporta u Sisku

U Gimnaziji Sisak završeni su radovi uređenja zadnje etaže koja nikada nije bila korištena. Ukupna površina ovoga prostora iznosi 570 m2, a u njemu su smješteni uredi, zbornica, 5 učionica, čajna kuhinja, sanitarni čvorovi, arhiva škole i spremište.

– Radovi uređenja zadnje etaže Gimnazije Sisak, koja je sada potpuno u funkciji, financirani su sredstvima iz donacije PBZ banke. Ovo je dodana vrijednost našoj Gimnaziji, našim učenicama i učenicima jer smo na ovaj način omogućili pohađanje nastave u jednoj smjeni – izjavio je župan Ivan Celjak. Opremu i namještaj za zadnju etažu financirala je Sisačko-moslavačka županija.

Za sportaše uz Kupu

Župan Ivan Celjak proteklog tjedna predstavio je projekt Sisačko-moslavačke županije, izgradnju budućeg obrazovno-sportskog centra u Lađarskoj ulici 30 u Sisku.

ZA POTREBE doma potpuno je uređena bivša matična zgrada Strukovne škole Sisak koja se sastoji od podruma, prizemlja i kata
Foto: Nikola Cutuk/ PIXSELL ZA POTREBE doma potpuno je uređena bivša matična zgrada Strukovne škole Sisak koja se sastoji od podruma, prizemlja i kata

– Sisačko-moslavačka županija brine se o zdravstvu, socijalnoj skrbi i obrazovanju, a u Lađarskoj 30 ovdje u Sisku, u predivnoj ulici uz Kupu, radimo obrazovno-sportski centar. Objekt će koristiti Tehnička škola Sisak za izvođenje nastave tjelesne i zdravstvene kulture, za koju ujedno uređujemo i bivšu vojarnu u istoj ulici, stotinjak metara niže od ovog objekta. Iako će objekt koristiti Tehnička škola Sisak cilj mu je unapređenje kvalitete sporta na području grada Siska i županije. Očekujemo da će objekte obrazovno-sportskog centra prije svega koristiti sportaši koji se bave borilačkim sportovima, boks klubovi, karate klubovi, udruge lađara i lađarica, triatlonci i drugi. Ali dobrodošli su svi koji će se ovdje željeti što kvalitetnije pripremiti za svoje natjecanje – rekao je župan.

U zgradi će biti dijagnostika za sportaše u prizemlju, na katu 2 veće dvorane koje se mogu pregraditi u 4 manje dvorane s pripadajućim sanitarnim čvorovima i svlačionicama. U prizemlju će biti unutarnji bazen te različite sprave za teretanu.

– Ovakav kompleks olakšat će treniranje našim članovima, prije svega onim najmlađima. Omogućit će treniranje na jednom mjestu i zasigurno privući nove članove – ističe Luka Rožić, član Športskog karate kluba Sisak.

Gotov učenički dom

Nakon obilaska radova izgradnje obrazovno-sportskog centra uslijedio je obilazak završenog i opremljenog Učeničkog doma u istoj ulici u Sisku. Za potrebe Učeničkog doma potpuno je uređena bivša matična zgrada Strukovne škole Sisak koja se sastoji od podruma, prizemlja i kata. Dom ima 25 učeničkih soba s kupaonicama, kuhinju, blagovaonicu, knjižnicu, sobu za odgajatelja, dnevni boravak, teretanu, praonicu i kotlovnicu. Smještajni kapacitet Doma je 49 učenika, a u njemu će biti smješteni već ove jeseni.

storyeditor/2024-04-12/cazma_c_asflat_fo.jpg U fazi realizacije U tijeku je asfaltiranje dva kilometra prometnice u Prokljuvanima storyeditor/2024-04-11/IMG_8585.jpg Obnovljena školska dvorana u Vinkovcima Bolji uvjeti za 900 učenika dviju škola te klubove i rekreativce storyeditor/2024-04-12/Ulaganje_u_prigradska_naselja__6_.JPG Radovi na magistralnom cjevovodu praktički su gotovi na našičkom području Ulaganje u kvalitetu života, ali i prometnu sigurnost stanovnika