Izbornik
Naslovnica Županije
Potpore za 2023. godinu iznose 18.705 €, a dodijeljeno je 39 ugovora

Sisačko-moslavačka županija nastavlja s potporama u sportu

UGOVORE u vrijednosti od 12.005 € potpisala su 23 vrhunska sportaša s područja županije
Foto: SMŽ

U prostoru Zajednice sportskih udruga SMŽ-a održano je drugo ovogodišnje svečano potpisivanje ugovora o dodjeli potpore za 2023. godinu, a u nazočnosti predsjednika Zajednice sportskih udruga i saveza SMŽ-a Marka Badrića te župana Ivana Celjaka ugovore u ukupnoj vrijednosti od 6700 € potpisalo je 13 sportašica i sportaša.

Ukupan iznos potpore za 2023. godinu na temelju dva javna poziva iznosio je 18.705 €, a u svibnju 2023. ugovore u vrijednosti od 12.005 € potpisala su 23 vrhunska sportaša s područja županije.

Potpore kategoriziranim sportašicama i sportašima I., II. i III. kategorije Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatskog paraolimpijskog odbora i Hrvatskog saveza gluhih i nagluhih s područja Sisačko-moslavačke županije dodijeljene su na temelju javnog poziva Zajednice sportskih udruga i saveza SMŽ-a. Sportaši svrstani u I., II. i III. kategoriju smatraju se vrhunskim sportašima Hrvatske, a dodjelom novčane potpore Sisačko-moslavačka županija putem Zajednice sportskih udruga i saveza nastoji poduprijeti i potaknuti njihov rad te ih nagraditi za postizanje izvrsnih sportskih rezultata.

– Iznimno mi je drago biti u društvu kategoriziranih sportašica i sportaša. Ovaj uspjeh, na koji smo ponosni, prije svega je vaš uspjeh jer ste vi oni koji se trude, daju se i odriču više od drugih kako biste postigli iznimne rezultate. Ova financijska potpora možda je simbolična, kako bi vam pokazala da vas pratimo, potičemo da i dalje nastavite raditi, a planirano je i povećanje sredstava za iduću godinu. Sisačko-moslavačka županija trenutačno obnavlja i sportsku infrastrukturu, povećavamo broj dvorana, radimo jednu posebnu zgradu u Lađarskoj ulici u Sisku koja će biti namijenjena za borilačke sportove, a planiramo urediti prostor i osigurati opremu za sportsku dijagnostiku te također gradimo i zgradu u sklopu ustanove Lječilišta Jodno, gdje će biti na raspolaganju unutarnji i vanjski bazeni te fizikalna rehabilitacija – rekao je župan Ivan Celjak pri potpisivanju ugovora.

GOST IZNENAĐENJA bio je kvizaš Dean Kotiga, koji je kratkim kvizom provjerio znanje profesora iz raznih kategorija, a svakome tko je točno odgovorio uručen je mali znak pažnje Gost iznenađenja bio je kvizaš Dean Kotiga Priznanja učiteljima za trud i vrijeme koje su dali djeci PROJEKT je počeo prije 10 godina na maloj pozornici Glazbena škola Josipa Runjanina u Vinkovcima Na božićnom koncertu svirala 163 mlada glazbenika RADOVE je obišao i gradonačelnik Kašuba Ulaganje u prometnu sigurnost u Našicama Nogostup u Brnjikovoj ulici vrijedan 39.000 €