Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Završena obnova

Škola u Đurđenovcu zasjala u novom ruhu

1/2
Foto: Osječko-baranjska županija
Obnovom će se smanjiti troškovi energije, a poboljšati uvjeti rada

Energetska obnova Osnovne škole Josipa Jurja Strossmayera u Đurđenovcu u iznosu od 12 milijuna kuna jedan je od financijski najvrednijih projekata energetske obnove koje provodi Osječko-baranjska županija. Radovi su počeli u srpnju prošle godine, a u povodu njihova završetka župan Ivan Anušić posjetio je ovu školu.

I tijekom pandemije nastavljena ulaganja u gospodarstvo Županija subvencionira kamate poduzetnicima

– Sredstvima EU te vlastitim sredstvima planiramo obnoviti sve zgrade ustanova kojima je Županija osnivač. Time ćemo znatno smanjiti troškove energije, a poboljšati uvjete i kvalitetu rada u tim objektima – kaže župan.

Pročelnica Upravnog odjela za investicije, razvojne projekte i fondove EU Nataša Tramišak dodaje da je to jedna od 35 zgrada javne namjene čija je energetska obnova u tijeku. Deset objekata već je završeno, do kraja lipnja bit će završeno 17 objekata, a osam do kraja godine. Ukupna vrijednost tih ulaganja je 116 milijuna kuna, od čega se 60 posto sufinancira sredstvima EU, a ostalo sredstvima Županije i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Osječko-baranjska županija na području općine Đurđenovac trenutačno provodi i ulaganje u ambulantu Đurđenovac, vrijedno 522.000 kuna.

Uklonjeno 200 ležajeva Dvorana Gradski vrt opet spremna za sport

– Svaka investicija je dobrodošla za općinu Đurđenovac, pa tako i ova izuzetno zahtjevna energetska obnova školske zgrade i dvorane. Ne samo što je projekt važan za općinu, nego je važan i radi naše djece i budućih generacija – ističe načelnik Hrvoje Topalović te zahvaljuje županu, Osječko-baranjskoj županiji, Vladi RH i svima koji su sudjelovali u realizaciji projekta.