Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Područna škola Rakitovec opet najbolja:

'Skupljali smo papir, pa sada u svim učionicama imamo pametne ploče'

1/2
Foto: Zagrebačka županija
Naši školarci i ove su godine projekt sakupljanja starog papira shvatili ozbiljno, oborivši dva rekorda. U ovoj godini sakupili su najviše papira do sad, a u proteklih sedam godina više od milijun kilograma papira, rekao je župan Stjepan Kožić

Učenici 59 matičnih i područnih škola s područja Zagrebačke županije, njih 20.097, sakupili su u prošloj školskoj godini više od 217 kilograma starog papira i tako od sječe spasili 4352 stabla.

Povodom Svjetskog dana zaštite okoliša Međimurski vrtićarci i osnovnoškolci prikupili 161.700 kg papira

Zagrebački župan Stjepan Kožić prošlog je tjedna predstavnicima najboljih škola koje su sudjelovale u akciji sakupljanja starog papira u suradnji s tvrtkom DS Smith Unijapapir Croatia uručio poklone odnosno pakete informatičke opreme – pametnu dokument kameru i projektor s nosačem.

I ove godine najviše staroga papira, 527,5 kilograma po učeniku prikupila je Područna škola Rakitovec. Dodjela nagrada održala se u PŠ Pojatno, čiji su učenici prikupili gotovo 215 kilograma papira. Slijedi PŠ Donja Kupčina iz Pisarovine s gotovo 190 kilograma papira po učeniku. Zavidne su rezultate postigli i učenici iz PŠ Buševec u Vukovini, PŠ Donja Lomnica, PŠ Dubranec i PŠ Velševec.

– Akcijom prikupljanja papira djeca razvijaju svijest da nije svaki otpad smeće, već korisna sirovina koja se recikliranjem može upotrijebiti više puta. Naši školarci i ove su godine projekt sakupljanja starog papira shvatili ozbiljno, oborivši dva rekorda. U ovoj godini sakupili su najviše papira do sad, a u proteklih sedam godina više od milijun kilograma papira – rekao je župan Stjepan Kožić.

Djeca će uz igru učiti i reciklirati Reciklažno igralište u Virovitici Umjesto pjeska ili trave podloga na dječjem igralištu od recikliranih tenisica

A da su uz učenike PŠ Rakitovec u akciju prikupljanja uključeni svi stanovnici Rakitovca i Turopolja, istaknula je Tatjana Mikulin, učiteljica razredne nastave u PŠ Rakitovec.

– Mjesečno prikupimo dva kontejnera papira, nekada i više. Naš najveći uspjeh je to što su naša djeca upućena u problematiku očuvanja šuma – kazala je Mikulin, dodavši da je ova škola sudjelujući u dosadašnjim akcijama sve učionice opremila pametnim pločama.