Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Sastanak Koordinacijskog odbora

Slatina kao jedini grad u Virovitičko-podravskoj županiji konkurira za prestižnu titulu Grad-prijatelj djece

Foto: Mihaela Feldi
Govorilo se o dosad postignutim promjenama u kvaliteti života djece i mladih u slatinskom kraju

Za prestižnu titulu prijatelja djece bori se ove godine Grad Slatina. Sastanak Koordinacijskog odbora Grad Slatina-prijatelj djece održan je nedavno u slatinskoj Gradskoj knjižnici i čitaonici.

Slatina Radovi pri kraju Slatina top destinacija za fizikalnu medicinu

Uz članove Odbora, prisustvovala mu je zamjenica gradonačelnika Slatine Sanja Mrzljak Jovanić sa suradnicima, te predstavnici gradskih ustanova, škola, udruga i tvrtki.

O kvaliteti života djece

Glavna tema sastanka bila je, dakle, ovogodišnja kandidatura Grada Slatine za dobivanje statusa Grada-prijatelja djece koji je od 120 gradova/općina uključenih u ovu akciju ostvarilo njih 68, odnosno 50 gradova i 18 općina. Slatina je jedini grad u Virovitičko-podravskoj županiji koji konkurira za tu titulu.

Kandidatura je rezultirala prezentacijom rada s djecom i za djecu grada Slatine, ustanova, udruga i ostalih sudionika, održanoj na sastanku predstavnika Središnjeg koordinacijskog odbora Akcije Gradovi/općine–prijatelji djece i Saveza društava "Naša djeca" Hrvatske 18. veljače.

Slatina Sufinanciranje iz EU Spreman je projekt Aglomeracija Slatina

Tom su prigodom tajnica Saveza Društava "Naša djeca" Hrvatske Snježana Krpes, koja aktivno diljem Hrvatske potiče razvoj projekta "Gradovi i općine prijatelji djece", i koordinatorica Akcije Karolina Grgić, upoznate sa svim događanjima i promjenama koje su dosad postignute u pogledu brige za djecu grada Slatine i prigradskih naselja, a svjedoče o kvaliteti života djece i mladih.

Holistički pristup

Tijekom postupka ocjenjivanja Komisija će posjetiti Slatinu te istraživati mišljenje djece i odraslih u gradu, a imat će i uvid u Završno izvješće o aktivnostima i ulaganjima provedenim u okviru Akcije, čiji program obuhvaća sva područja života djeteta u lokalnoj zajednici, afirmira holistički pristup cjelokupne zajednice usmjerene na dobrobit djece, stvarajući sigurno i poticajno okružje za djecu. Na nedavnom sastanku koji je vodila predsjednica Koordinacijskog odbora Snježana Pačarić dogovorena je, naime, dinamika pripreme materijala i izrade izvedbenog plana završnog izvještaja.

Sljedeći sastanak Koordinacijskog odbora, kako je planirano, održat će se početkom travnja, kada bi veliki dio materijala trebao već biti spreman.

investicijski pogled Slatina u sljedeće tri godine postaje veliko gradilište