Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
ZLATNA KUNA

Slavonija DI, Clarum i Alfa-Inženjering prednjačili po poslovnim uspjesima

zlatna kuna
Foto: Ivica Galović/PIXSELL 23.09.2024., Slavonski Brod - Zupanijska gospodarska komora. Dodjela plaketa 'Zlatna kuna' najuspjesnijim zupanijskim poduzetnicima, Photo: Ivica Galovic/ PIXSELL/PIXSELL
Županijska gospodarska komora dodijelila plakete 'Zlatna kuna' najuspješnijim tvrtkama u Brodsko-posavskoj županiji

Županijska gospodarska komora dodijelila je plakete "Zlatna kuna" najuspješnijim trgovačkim društvima u Brodsko-posavskoj županiji za poslovanje u protekloj godini. Nagrade su uručene u tri kategorije.

U kategoriji velikih trgovačkih društava priznanje je otišlo u ruke tvrtke Slavonija DI iz Slavonskog Broda, koja se istaknula stabilnim rastom i iznimnim rezultatima u drvoprerađivačkoj industriji. U kategoriji srednjih trgovačkih društava najuspješnijim je proglašen Clarum iz Nove Gradiške, dok je u kategoriji malih trgovačkih društava priznanje pripalo tvrtki Alfa-Inženjering iz Slavonskog Broda.

– Priznanja su dodijeljena tvrtkama koje su izabrali gospodarstvenici prema više od 20 pokazatelja. Mi kao Gospodarsko vijeće prepoznali smo njihov rad, nagradili ih i mislim da je ovo dobar način da zatvorimo poslovnu godinu. Zadovoljni smo što je protekla godina za našu županiju bila uspješna po pitanju razvoja gospodarstva – rekao je Ivan Ćosić, predsjednik Gospodarskog vijeća HGK – Slavonski Brod.

Osim redovnih kategorija, ove godine dodijeljene su i dvije posebne nagrade. Tvrtka ĐĐ – Održavanje i usluge iz Slavonskog Broda dobila je nagradu za 25. obljetnicu uspješnog poslovanja i važan doprinos lokalnom gospodarstvu, dok je tvrtka ĐĐ Kompenzatori iz Slavonskog Broda primila nagradu za čak 50 godina kontinuiranog poslovanja.

Svi dobitnici nagrada istaknuli su se svojim poslovnim uspjesima, inovacijama i doprinosom gospodarskom razvoju Brodsko-posavske županije.

NAJMLAĐE HRVATSKO SVEUČILIŠTE sa svojim sastavnicama, odnosno ljudima i profesorima koji uče studente, mijenja negativni demografski trend Županija prepoznala potencijale sveučilišta za razvoj ovog dijela Hrvatske Novi studijski programi i poboljšanje postojećih za ostanak mladih Odmorište za bicikle ZA BICIKLISTE U tri godine u sedam općina postavljeno deset odmorišta za bicikliste BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA 'Bez plemenitih djela hrvatskih branitelja ne bi bilo ni nas'