Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
ZA BICIKLISTE

U tri godine u sedam općina postavljeno deset odmorišta za bicikliste

Odmorište za bicikle
Foto: Brodsko-posavska županija
Projekt je značajan za razvoj cikloturizma, a pomaže i u stvaranju dodane vrijednosti u turističkoj ponudi

Brodsko-posavska županija bogatija je za četiri nova biciklistička odmorišta. Cilj projekta bio je obogatiti infrastrukturu biciklističkih staza postavljanjem multifunkcionalnih odmorišta uz stanice za popravak bicikala, ali i povećati sigurnost turista i sadržaja za bicikliste i pješake.

Brodsko-posavska županija u posljednjih šest godina trasirala je više od 30 biciklističkih ruta projektom Slavonia Bike. Nekoliko ruta prolazi općinama Klakar, Vrpolje i Garčin, u kojima je županijska Turistička zajednica lani postavila tri odmorišta s kompletnom infrastrukturom. Godinu dana prije tri su odmorišta postavljena i u općini Sibinj.

Ove godine odmorišta su osvanula u Podcrkavlju, Oriovcu, Slavonskom Kobašu i Bebrini. Tako je u tri godine postavljeno ukupno deset odmorišta za bicikliste u sedam općina.

– Ulaganje u cikloturističku infrastrukturu, ali i povećana svijest o aktivnom načinu života, doveli su do povećanja broja cikloturista te aktivnih vozača bicikala. To je uzrokovalo potrebu za dodatnom infrastrukturom, koja povećava sigurnost i kvalitetan sadržaj za bicikliste. Projekt je značajan za razvoj cikloturizma naše županije, ali i pomaže u stvaranju dodane vrijednosti u turističkoj ponudi – poručila je Ružica Vidaković, direktorica Turističke zajednice.

Ovaj projekt također primjenjuje inovativno tehnološko rješenje odmorišta koje uključuje solarni set za napajanje i bežične punjače za mobitele te koševe za smeće i pepeljare. Sredstva za projekt vrijedan 70 tisuća eura osigurala je TZ Brodsko-posavske županije aplikacijom na interni poziv HTZ-a. 

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA 'Bez plemenitih djela hrvatskih branitelja ne bi bilo ni nas' ZNANSTVENI SKUP Važan trenutak u proučavanju slavenske književnosti, jezika i kulture BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA Erlić: Ovo je najbolji primjer ulaganja i poticanja razvoja Slavonije