Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
Dio podučja bez struje

Mokar i težak snijeg oštetio dalekovode u Karlovačkoj županiji

Dalekovod, snijeg
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Najveći dio kvarova i prekida u napajanju električnom energijom dogodio se na srednjenaponskoj mreži, uglavnom uslijed pada grana ili naginjanja teškim snijegom opterećenih stabala na dalekovode

- Mokar i težak snijeg oštetio je dalekovode i donio probleme u opskrbi električnom energijom u dijelu Karlovačke županije, a ekipe karlovačke Elektre su na terenu i otklanjaju kvarove - rekao je u subotu tehnički direktor Elektre Karlovac, Josip Kekić.

Najveći dio kvarova i prekida u napajanju električnom energijom dogodio se na srednjenaponskoj mreži, uglavnom uslijed pada grana ili naginjanja teškim snijegom opterećenih stabala na dalekovode.

 Od 7 sati na terenu, koji pokriva karlovačka Elektra, je 60-tak njenih djelatnika podijeljenih u 12 timova koji će, kaže Kekić, do popodnevnih sati otkloniti sve kvarove i normalizirati opskrbu električnom energijom.

Teška konfiguracija terena

Na žumberačkom području kvarovi se otklanjanju na području Kalja, Sošica i Oštrca. U općini Ribnik kvarovi se otklanjaju na području Veselića
Tijekom noći bez struje su bila područja od Bosiljeva prema Lešću, Dubravci, Vodena Draga, Tonkovići kod Generalskog Stola.

Na širem području Vojnića Elektrine ekipe saniraju oštećenja dalekovoda na području Miholjskog i Krstinje na pravcu prema granici s BiH, te na drugom pravcu na području Krnjaka, Krnjačkog Grabovca i Kolarića. Od ponoći, izvan napona je područje Sjeničaka, Skakavca, Banskog Kovačevca, Pisarovine.

Na žumberačkom području posao je interventnim Elektrinim ekipama otežan zbog teške konfiguracije terena, dok je na Kordunu sve veći problem zapuštenost zemljišta i nekontrolirani rast drveća na trasama dalekovoda, što iziskuje dodatne napore u održavanjima tih trasa, ističu iz karlovačke Elektre.