Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Veleposlanik Indije posjetio Županiju:

'Snimanje filmova povećalo bi zainteresiranost indijskih turista'

Veleposlanik Indije posjetio Županiju
Foto: Splitsko-dalmatinska županija
U dvorani Splitsko-dalmatinske županije, župan Blaženko Boban primio je veleposlanika Republike Indije u Republici Hrvatskoj Sandeepa Kumara

Župan Boban je naglasio kako se možda čini da, zbog udaljenosti dviju zemalja nema mogućnosti za suradnju, ali kako se nada da će susret pokrenuti i razmjenu iskustava i intenzivirati.

Blaženko Boban i Tomislav Ćorić Ministar Ćorić na sastanku u Splitu 'Ovo je godina izgradnje infrastrukture za učinkovito gospodarenje otpadom'

"Možemo ponuditi niz segmenata suradnje, od one turističke i gospodarske, ali isto tako suradnje na planu filmske industrije, koja je kako znamo u Indiji u velikom porastu. Stoga, možemo ponuditi naše lokacije i krajolike, koje su već poznate u svjetskoj filmskoj industriji, a što bi bila odlična promocija naše županije u Indiji", kazao je župan.

Veleposlanik Kumara naglasio kako bi snimanje filmova svakako povećao zainteresiranost indijskih turista za Hrvatsku i Županiju.

"Porast indijskih turista na ovom području je godišnje 100%. Također, napravili smo i proslijedili brošure o vašoj zemlji, te na taj način upoznali sve zainteresirane o mogućnostima suradnje", kazao je veleposlanik. Ponudio je mogućnost besplatnog usavršavanja na području liderstva u Indiji, izvijestili su iz Županije.

hitna Novo vozilo hitne Brži i kvalitetniji prijevoz pacijenata zahvaljujući Splitsko-dalmatinskoj županiji