Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Financiranje projekata

Splitsko-dalmatinska županija dodjelila sredstva za 15 turističkih projekata

Financiranje projekata
Foto: Splitsko-dalmatinska županija
Župan Boban najavio je kako će ove godine županija sufinancirati razvojne projekte u turizmu s 372.000 eura

Potpisani su ugovori iz Programa sufinanciranja razvojnih projekata u turizmu na području Splitsko-dalmatinske županije za 2024. godinu. Cilj programa je jačanje konkurentnosti turizma Splitsko-dalmatinske županije razvojem turističke infrastrukture i jačanjem turističke resursne osnove, a korisnici sredstava su jedinice lokalne samouprave na području Splitsko-dalmatinske županije.

Župan Blaženko Boban iznio je podatak kako će Županija ove godine sufinancirati razvojne projekte u turizmu s 372.000 eura.

– Najveći dio sredstava ide za pripremu dokumentacije, a neki projekti koje pratimo godinama sada su pri završetku. Želimo pomoći lokalnim jedinicama koje imaju ograničena sredstva kako bi što uspješnije realizirale projekte. U funkciji disperzije turizma drago mi je što je danas ovdje dosta potpisnika iz Dalmatinske zagore – poručio je Boban.

Zamjenik župana Stipe Čogelja istaknuo je da se iz godine u godinu sredstva za ovu namjenu povećavaju.

– Znatno smo maksimizirali sve prihode. Ova sredstva jako su važna jer su začetak svih bitnih projekata. Ona donose dodanu vrijednost našoj županiji i jedinicama lokalne samouprave. Svaki projekt iziskuje puno truda i vremena, a djelujući zajednički možemo napraviti pravo malo čudo na području turističke infrastrukture – rekao je Čogelja.

Pročelnica Upravnog odjela za turizam i pomorstvo Matea Dorčić podsjetila je da ovaj program postoji već godinama.

– Ove godine dodijelili smo sredstva za 15 projekata, a kroz svoje projekte u turizmu dodijelili smo i planirali više od milijun eura. Veseli nas što možemo ovako doprinijeti razvoju turizma i turističke infrastrukture – zaključila je Dorčić.

Gradonačelnik Starog Grada Antonio Škarpa zahvalio je u ime svih potpisnika ugovora.

– Bez pomoći županije mnogi projekti ne bi bili započeti. Upravni odjel za turizam i pomorstvo u brojnim je programima na pomoći gradovima i općinama. Osluškuju naše potrebe i prate nas u financiranju – izjavio je Škarpa. 

storyeditor/2024-07-19/WhatsApp_Slika_2024-07-19_u_14_19_06_bfac09b4.jpg U prvoj grupi stiglo je 389 učenika četvrtih razreda iz 17 osnovnih škola 'Dječja sreća naša je misija, nadam se da ćemo se vidjeti i dogodine' Primabje kod župana PRIZNANJA NAJBOLJIMA Učenici Splitsko-dalmatinske županije osvojili su 78 nagrada! storyeditor/2024-07-12/ugovori.jpg Uređenje i gradnja sportskih objekata Boban potpisao još 18 ugovora u sklopu projekta '100 sportskih'