Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
PRIZNANJA NAJBOLJIMA

Učenici Splitsko-dalmatinske županije osvojili su 78 nagrada!

Primabje kod župana
Foto: Splitsko-dalmatinska županija
Primanje u Županiji za učenike koji su osvojili neka od prva tri mjesta na državnim i međunarodnim natjecanjima

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban održao je tradicionalno primanje za učenike i njihove mentore iz škola s područja županije koji su na državnim i međunarodnim natjecanjima iz znanja i struke u 2023./2024. školskoj godini ostvarili zapažen uspjeh osvojivši jedno od prva tri mjesta.

Tom prilikom dodijelio je i priznanja najuspješnijim učenicima i njihovim mentorima, kao i posebne plakete.

– Srce mi je ispunjeno! Imamo 78 nagrada koje idu u Splitsko-dalmatinsku županiju. Zaista sam iznimno sretan jer broj nagrađenih učenika iz godine u godinu raste. Imamo 10 kolektivnih nagrada, 24 nagrade za treće mjesto, 23 nagrade za drugo mjesto i čak 21 nagradu za prvo mjesto. Mnogi od nagrađenih će steći znanje i iskustvo diljem svijeta, ali moja im je poruka da se vrate ovamo, u svoju domovinu. Najveći dio ovih učenika iznikao je i preko našega Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije – izjavio je župan Boban.

Pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu Tomislav Đonlić ističe kako Splitsko-dalmatinska županija po broju nagrađenih učenika prednjači u odnosu na sve druge županije.

– Jako smo sretni i zadovoljni, a inače smo županija koja jako puno ulaže u obrazovanje. U tom smo sektoru najveći uz Zagreb, tako da je logično da ulažemo najviše. Poseban trud ulažemo i u rad s darovitom djecom unapređujući pedagoški standard. Tako sve potičemo da rezultati budu što bolji – izjavio je Tomislav Đonlić i dodao kako je današnji događaj potvrda kvalitetnoga rada u školama na području Splitsko-dalmatinske županije i županijskog Centra izvrsnosti.

Luka Rančić je učenik 8. razreda Osnovne škole Split 3. Osvojio je dva prva mjesta na državnom natjecanju iz matematike.

– Trebalo je puno truda, puno se i dugo radilo. Zadovoljan sam uspjehom i puno mi znači što se takav uspjeh priznaje – rekao je Luka Rančić, budući gimnazijalac. Napomenimo i to kako će na inicijativu župana Bobana nastava u svim priobalnim županijama u RH početi 9. rujna. 

 

storyeditor/2024-07-12/ugovori.jpg Uređenje i gradnja sportskih objekata Boban potpisao još 18 ugovora u sklopu projekta '100 sportskih' storyeditor/2024-07-04/PXL_020724_116992134.jpg Bespovratne subvencije Županije dobit će svi podnositelji koji ispunjavaju uvjete Županija pomaže poduzetnike početnike i poduzetnice storyeditor/2024-06-28/PXL_250624_116655077.jpg Osjećam se kao da smo se vratili kući, kaže Katarina Čeliković Hrvati Bunjevci kod župana Bobana: Ništa nas ne može slomiti!