Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
FESTIVAL U ORAHOVICI

Spoj vina i poezije u lijepoj turističkoj priči

U ovom projektu prvenstveni cilj je predstaviti suvremenu hrvatsku književnost. Odlučili smo se za jedan specifičan tip festivala, koji osim poezije u sebi ima i dio eno-gastroponude – rekla je voditeljica programa Tatjana Ileš

Promocija slavonskih vinogradara i vinara te popularizacija poezije bili su ciljevi prvog Festivala vina i poezije, koji je u organizaciji Turističke zajednice Grada Orahovice, udruge Oksimoron iz Osijeka i izdavačke kuće Jelenkor iz Pečuha održan u Orahovici.

Vrijedna donacija braniteljskih udruga s juga Hrvatske U Orahovicu stiglo dvije tone mandarina iz doline Neretve

Priredba je održana u orahovačkom Centru za posjetitelje, a u uvodnom djelu gostima se obratila voditeljica Turističke zajednice Lana Jurkin. Ona je posebno zahvalila voditeljici programa, Orahovčanki Tatjani Ileš na tome što nije zaboravila svoj grad te što ga je uvrstila među tri grada u ovaj projekt.

– Festival u Orahovici prvi je od tri festivala koja planiramo održati u sklopu našeg velikog EU projekta, koji radimo s kolegama iz Mađarske. U ovom projektu prvenstveni cilj je predstaviti suvremenu hrvatsku književnost. Odlučili smo se za jedan specifičan tip festivala, koji osim poezije u sebi ima i dio eno-gastroponude – rekla je Tatjana Ileš za Radio Orahovicu.

Posjetitelji festivala mogli su uživati u degustaciji najboljih vina Poljoprivrednog poduzeća Orahovica, koja im je prezentirala enologinja Ivana Nemet. Svi koji nisu prisustvovali događaju mogli su ga pratiti putem livestreama na Facebook stranici Part projekta