Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Sustav Kapinci – Vaška II. faza

Spremna građevinska dozvola za novi sustav navodnjavanja

Radovi na sustavu navodnjavanja Kapinci – Vaška II. faza
1/9
Foto: Kristijan Toplak
S novim sustavima navodnjavanja, Novi Gradac – Detkovac, zatim Đolta i Kapinci – Vaška II. faza, te u budućnosti sustavom Lukač, VPŽ će biti među liderima u Hrvatskoj po navodnjavanju – najavio je župan Igor Andrović

Spremna je građevinska dozvola za Sustav navodnjavanja Kapinci – Vaška – II. faza. Riječ je o novih 564 hektra površine koja će se natapati iz rijeke Drave, a prostirat će se uglavnom na području općine Sopje te manjim dijelom i u općini Suhopolje. Sustav je vrijedan 25 milijuna kuna.

Ugovor o stipendiranju potpisalo je devet učenika Županija stipendira učenike deficitarnih zanimanja Budućim CNC operaterima i stolarima 500 kuna mjesečno

Podsjetimo, krajem kolovoza potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić označio je početak radova na dva sustava navodnjavanja, Novi Gradac – Detkovac i Đolta, čiji je nositelj Virovitičko-podravska županija. Njima će se natapati oko 1000 hektara u tri općine – Gradina, Lukač i Špišić Bukovica, a ukupna im je vrijednost 55 milijuna kuna, što se u stopostotnom iznosu financira europskim sredstvima. Najavljeno je tom prilikom i kako će do konca godine biti otvoren novi natječaj za sustave navodnjavanja, a na taj će se moći prijaviti i Sustav navodnjavanja Kapinci – Vaška II. faza.

MozaBook Informatizacija Stižu interaktivne ploče i projektori za škole

– Za postojeći sustav Kapinci – Vaška, koji se rasprostire na 1260 hektara i otvoren je prošle godine, sve troškove, kao što smo i obećali, pokriva županija. Vjerujem da će to ponukati i druge poljoprivrednike da koriste sustave navodnjavanja. S novim sustavima navodnjavanja, Novi Gradac – Detkovac, zatim Đolta i Kapinci – Vaška II. faza, te u budućnosti sustavom Lukač, Virovitičko-podravska županija će biti među liderima u Hrvatskoj po navodnjavanju – najavio je župan Igor Andrović. 

stvaraju sretne poduzetnike Zbog doprinosa gospodarstvu, nazivaju ih 'tvornicom novca'