Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
PRIPREMA ZA NOVO SEDMOGODIŠNJE FINANCIJSKO RAZDOBLJE EUROPSKIH FONDOVA

Spremno 158 projekata vrijednih 3,3 mlrd. kuna

Foto: Međimurska županija
Slijede nova ulaganja u obrazovanje, zdravstvo, gospodarstvo, turizam, poljoprivredu, promet...

Međimurska županija u suradnji sa svojim ustanovama pripremila je 158 razvojnih projekata ukupne vrijednosti veće od 3,3 milijarde kuna, koje će u okviru Razvojnog sporazuma Sjever prijaviti za novo sedmogodišnje financijsko razdoblje EU fondova od 2021. do 2027.

Matulov grunt Tradicionalna hiža u srcu Međimurja postala jedinstveni edukacijsko-istraživački centar i prostor za umjetnike Matulov grunt u blizini Bedekovićevih graba postao nova turistička atrakcija

Najavio je to župan Matija Posavec na trećem sastanku župana pet županija, na kojem su se definirali detalji potpisivanja Razvojnog sporazuma s Vladom. Taj će sporazum omogućiti prijavu na natječaje za apliciranje sredstava fondova EU i realizaciju prijavljenih projekata. Župan Posavec naglasio je da je iz Međimurske županije, zahvaljujući odličnom radu županijske Razvojne agencije, Energetske agencije, upravnih tijela i institucija, spremno čak 158 projekata, s time da projekti vrijedni oko milijardu kuna imaju spremnu i svu projektnu dokumentaciju.

– Upravo je intencija našeg zajedničkog sastanka pet sjevernohrvatskih županija da budemo spremni i za manje i za one velike kapitalne projekte, da na taj način izvršimo pritisak da Hrvatska ne smije biti zemlja koja nema jednake šanse, jednak pristup prema ravnomjernom razvoju svake regije – rekao je župan Matija Posavec.