Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Potpisani ugovori vrijedni više od 160 tisuća eura

Sredstva za projekte lokalnih turističkih zajednica

Potpore za turističke zajednice
Foto: Kristijan Toplak

U Maloj sali Virovitičko-podravske županije potpisani su Ugovori o dodjeli sredstava za projekte lokalnih turističkih zajednica na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinentu u 2024. godini s područja Virovitičko-podravske županije, a potpisivanju ugovora prisustvovali su virovitičko-podravski župan Igor Andrović, direktorica Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije Martina Jakelić te predstavnici lokalnih turističkih zajednica s područja Virovitičko-podravske županije.

Ugovori za dodjelu sredstava dobiveni su putem natječaja Hrvatske turističke zajednice iz Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent, a ukupna potpora turističkim projektima na području Virovitičko-podravske županije iznosi do sada najvećih 544.738 eura.

– Nikad više sredstava na području naše županije za razvoj turizma od Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva turizma i sporta, što samo dokazuje da smo prepoznati kao turistička destinacije koja ima veliki potencijal i koja se treba nastaviti sve više razvijati. Ovo su sve hvalevrijedni projekti ostvareni pohvalnom suradnjom naše turističke zajednice s lokalnim turističkim zajednicama. To su projekti koji će biti realizirani na području cijele naše županije – od sportskih, glazbenih i kulturnih manifestacija, viteških turnira, nabave opreme, razvoja gastro ponude i aktivnog turizma, odnosno svega onoga što upotpunjuje turističku ponudu na području naše županije. S bazom koju smo napravili infrastrukturnim projektima u turizmu, u obnovi kulturne baštine, čuvanjem prirodne baštine, s unapređenjem smještajne ponude, sada imamo jedan cijeli paket za razvoj turizma i prepoznatljivosti na turističkoj karti Hrvatske – rekao je župan Igor Andrović.

Za 14 projekata lokalnih turističkih zajednica izdvojeno je ukupno 160.046 eura, a za tri projekta Turističke zajednice VPŽ-a izdvojeno je 270.000 eura. Iz Fonda za udružene turističke zajednice izdvojeno 114.692 eura na čiji natječaj su prijavljena dva projekta TZP-a – Vrata Papuka te jedan projekt Klastera Slavonije kroz koji djeluje pet turističkih regionalnih zajednica istočne Hrvatske.

Usvojen je proračun Virovitičko-podravske županije za 2024. godinu koji iznosi 74.770.000 eura. Župan Igor Andrović osvrnuo se na dio najznačajnijih projekata koji su završeni u godini na izmaku Državna revizija Nema propusta u poslovanju VPŽ-a storyeditor/2024-05-17/PDC_9629.jpg Obnova i opremanje U školu u Suhopolju uložen 88.751 euro storyeditor/2024-05-17/PDC_8644.jpg U Srednjoj školi Stjepana Sulimanca Pitomača Od jeseni počinje tečaj hrvatskog jezika za strance