Izbornik
Naslovnica Županije
Preduvjet za početak radova izgradnje novog hidrauličnog dizala

Sredstvima iz EU fondova podigli zdravstvenu zaštitu na višu razinu

POTPISAN JE i 35 tisuća eura vrijedan ugovor za projekt uređenja Opće bolnice "Dr. Josip Benčević"
1/5
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Ministar Šime Erlić pohvalio je županiju i bolnicu da imaju razvijene kapacitete i timove za kvalitetnu pripremu europskih projekata

Ministar regionalnog razvoja i fondova EU Šime Erlić u pratnji ravnatelja Središnje agencije za financiranje i ugovaranje Dragana Jelića i ravnateljice Uprave u MRFEU Katice Mišković boravio je u radnom posjetu Brodsko-posavskoj županiji, gdje se susreo sa županom Danijelom Marušićem, predsjednikom Županijske skupštine Perom Ćosićem, zamjenikom župana Markom Šimićem te ravnateljem županijskog Centra za razvoj Damirom Mirkovićem.

Bolji i funkcionalniji život
Ministar i župan razgovarali su o dosad realiziranim, ali i budućim projektima financiranim primarno iz fondova Europske unije, na koje se županija uvelike oslanja pri strateškim i razvojnim aktivnostima.

– Veseli me da smo ministru mogli predstaviti sve projekte koji su provedeni u Brodsko-posavskoj županiji, obnovu bolnica u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški, izgradnju raznih dijelova bolničkog sustava poput pedijatrije, ali i 23 obnovljene škole, izgradnju sustava za navodnjavanje u Orubici i mnoge druge projekte koji će dovesti do boljeg i funkcionalnijeg života – rekao je župan Marušić.

Glavni razlog dolaska ministra Erlića bilo je potpisivanje 35 tisuća eura vrijednog ugovora za projekt nabave i montaže podizne platforme kao i uređenja ulaznog prostora i čekaonice zgrade psihijatrije i neurologije u Općoj bolnici "Dr. Josip Benčević". Potpisivanje ugovora preduvjet je za početak radova izgradnje novog hidrauličnog dizala kojim će se pacijentima s težim dijagnozama i određenim stupnjem invaliditeta olakšati pristup zgradi i njenim odjelima. Ugovor s ministrom Erlićem potpisao je ravnatelj bolnice dr. Josip Samardžić.

– Naša bolnica već dugi niz godina povlači sredstva iz europskih fondova. Zahvaljujući našim djelatnicima i njihovim projektima uspijevamo zadovoljiti kriterije Europske unije. Veseli nas što ćemo uspjeti urediti dio prilaza zgradi staroj 125 godina i u suradnji s Ministarstvom dobiti podiznu rampu za invalide i za transport pacijenata i roba – rekao je Samardžić.

Unapređenje rada bolnice
Ministar Erlić pohvalio je županiju i bolnicu da imaju razvijene kapacitete za pripremu projekata za EU fondove.

– Ulaganja iz europskih fondova pomogla su da se javnozdravstvena zaštita u Brodsko-posavskoj županiji ipak podigne na višu razinu. Vjerujem da će ovaj ugovor dodatno unaprijediti rad bolnice – rekao je Erlić te dodao kako je Brodsko-posavska županija do sada povukla 370 milijuna eura iz EU fondova.

Delegacije ministarstva i županije obišle su i Regionalni centar za biotehnološka istraživanja i razvoj, gdje ih je s aktivnostima upoznala direktorica Anamarija Mađarević. Ona je istaknula kako je Centar vodeća tvrtka za proizvodnju visokokvalitetnih presadnica, a pod jednim krovom okuplja regionalne i nacionalne stručnjake.

ROK JE 25. LISTOPADA Potrebno je prijaviti se isključivo putem SOM aplikacije Natječaj za dodjelu stipendija Učenicima 80, a studentima 120 eura stipendija Dovršetak radova na izgradnji novog cestovnog podvožnjaka ispod pruge u Ulici Ivana Česmičkog prema Pavelinskoj, kod Podravke, kasnit će nekoliko tjedana Potpuno će se za promet zatvoriti sadašnji prijelaz preko pruge Otvaraju se novi pothodnik i rotor, a zatvara Starčevićeva ulica PREDSTAVNICI svih pet slavonskih županija ugostili brojne uzvanike iz Bruxellesa i Hrvatske Slavonske županije na Tjednu regija i gradova U Bruxellesu o tehničkoj pomoći za zadržavanje talenata i pametnim selima