Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
U Parku mladih

Lupino rodnom gradu darovao i drugu umjetninu – Vatrenog anđela

Skulptura umjetnika Stephana Lupina
Foto: Grad Varaždin
Skulptura Fire Angel izrađena je u maniri njegova prepoznatljivog stila koji su kritičari prozvali lupinizmom

I druga skulptura umjetnika Stephana Lupina našla je mjesto na javnom prostoru u Varaždinu. U svojem rodnom gradu Lupino je nakon “Leteće Venere” izložio i “Vatrenog anđela”. Ta brončana 3,7 metara visoka skulptura postavljena je u Parku mladih, u Ulici Gustava Krkleca.

Ivan Čehok Radovi na infrastrukturi u Varaždinu Sanira se nadvožnjak u Ulici Vilka Novaka, očekuju se gužve

– Skulptura Fire Angel izrađena je u maniri njegova sve prepoznatljivog stila koji su kritičari prozvali lupinizmom. Skulptura visine 3,7 metara izrađena je u zagrebačkoj Ljevaonici umjetnina Ujević, a Grad Varaždin je iz proračunskih sredstava pokrio troškove lijevanja i postavljanja skulpture – istaknuto je.

Otkrivanje skulpture u Varaždinu je ujedno i najava velike retrospektivne izložbe koja će u povodu 35. obljetnice umjetničkog stvaralaštva tog fotografa, skulptora i multimedijalnog autora biti otvorena 25. lipnja u Galeriji Klovićevi dvori u Zagrebu.

– Toliko je dobar da bi trebao biti negdje u centru New Yorka. No, Varaždin je moj rodni grad i neka “Vatreni anđeo” bude zauvijek ovdje – rekao je Lupino koji je u subotu u Parku mladih izveo i performans. Otkrivanje skulpture okupilo je veći broj građana među kojima je bio i izbornik nogometne reprezentacije Zlatko Dalić. Prvu skulpturu Lupino je Varaždincima za Dan grada darovao u prosincu prošle godine, kad je tri metra visoka skulptura od metalnih ploča izložena na početku Ulice Tome Blažeke. To je i njegova rodna ulica.      

državna matura Varaždinska županija Prvi u Hrvatskoj će državnu maturu iz izbornih predmeta pisati u Ispitnom centru