Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Opremanje očnog odjela u bolnici u Virovitici

Stigla im nova oprema koja će znatno skratiti liste čekanja

Opremanje bolnice u VPŽ-u
Foto: Kristijan Toplak
Novom opremom znatno poboljšavamo operativno liječenje, kao i medicinsku dijagnostiku, ističe voditelj Odjela dr. Bruno Sunajko

Nova oprema stigla je na Odjel za oftalmologiju i optometriju bolnice u Virovitici. Pacijenti će tako pretrage i zahvate obavljati kvalitetnije, brže i efikasnije.

Riječ je o projektu "Dogradnja i opremanje dnevnih bolnica Opće bolnice Virovitica", vrijednome 50 milijuna bespovratnih sredstava EU. Europski novac stiže, dakle, u stopostotnom iznosu, što predstavlja najvredniji ostvareni EU projekt Razvojne agencije VIDRA i Virovitičko-podravske županije.

Brza cesta Bjelovar-Virovitica O brzoj prometnici Bjelovar–Virovitica–T. Polje Cesta koja život znači za razvoj gospodarstva dviju županija

Bolji uvjeti rada

Virovitička bolnica dobit će, dakle, novu zgradu Aneksa B1 dnevne bolnice i novu opremu. U lipnju je potpisano 11 ugovora ukupno vrijednih 20,3 milijuna kuna za "Opremanje operacijskog bloka, centralne sterilizacije i jedinica intenzivnog liječenja", u sklopu čega su novi uređaji stigli i na očni odjel.

– Od 2011. nije bilo ovako velikog ulaganja u zdravstvo u Virovitičko-podravskoj županiji. Novom opremom dodatno je podignuta zdravstvena zaštita građana Virovitice i žitelja naše županije i stvoreni su bolji uvjeti rada medicinskog kadra – istaknuo je župan Igor Andrović.

Na Odjelu oftalmologije i optometrije radi pet liječnika, domaći kadar iz Virovitičko-podravske županije, a dolazak nove opreme svima je, kažu, navukao osmijeh na lice.

Lovci Jedini u Hrvatskoj Županija sufinancira osiguranje lovišta

U planu i lasersko liječenje

– Sada ćemo puno kvalitetnije i preciznije pružati zdravstvenu zaštitu i liječiti naše pacijente u operativnom i medicinsko-dijagnostičkom smislu. Novom opremom znatno poboljšavamo mogućnosti operativnog liječenja, kao i medicinske dijagnostike na Odjelu oftalmologije i optometrije Opće bolnice Virovitica – zadovoljan je dr. Bruno Sunajko, voditelj Odjela.

Uvjeren je da će u budućnosti taj odjel biti među vodećima u ovom dijelu Hrvatske.

– Želimo se profilirati kao mjesto vrhunske usluge te zdravstvene brige i zaštite naših pacijenata. S novom ćemo opremom to moći ostvariti jer ćemo puno kvalitetnije obavljati operacije mrene te medicinsku dijagnostiku, OCT, ultrazvuk. Plan nam je i stvoriti uvjete za lasersko liječenje nekih očnih bolesti – dodaje.

Liste čekanja su im sve manje, pa se tako na operaciju mrene čeka mjesec i pol dana, po čemu su među vodećim općim bolnicama u Hrvatskoj.

– Nova oprema poboljšat će uvjete za operacije. To će nam osigurati bolju i kvalitetniju skrb i zaštitu naših pacijenata ne samo iz Virovitice i Virovitičko-podravske županije, već i ostatka Hrvatske, jer nam sve više dolaze pacijenti iz cijele zemlje – zaključuje dr. Sunajko.

mladi liječnici Počela gradnja novog Poduzetničkog inkubatora u Pitomači Prostor za rad i vjetar u leđa mladim poduzetnicima