Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
O brzoj prometnici Bjelovar–Virovitica–T. Polje

Cesta koja život znači za razvoj gospodarstva dviju županija

Brza cesta Bjelovar-Virovitica
Foto: Kristijan Toplak
Cesta će smanjiti troškove poduzetnicima i bolje povezati ovaj kraj s ostatkom Hrvatske

Brza cesta koja će u budućnosti spajati Bjelovar s Viroviticom i dalje s Terezinim Poljem, imat će čvorište u Velikoj Pisanici, koja bi se automatski povezala s Pitomačom. Ta prometnica, koja će se protezati na oko 60 kilometara, bila je i tema sastanka virovitičko-podravskog župana Igora Androvića sa zamjenikom bjelovarsko-bilogorskog župana Nevenom Alićem te predstavnicima Hrvatskih cesta.

mladi liječnici Ostaju u rodnom kraju Petero mladih liječnika karijere će graditi u bolnici u Virovitici

– Usuglašavali smo stavove oko određenih čvorišta koja su od velikog interesa za obje županije pa ćemo uputiti dopis Hrvatskim cestama. U tijeku je natječaj za izradu projektne dokumentacije, vrijedan 52 milijuna kuna. Ova cesta život znači našim županijama jer nudi razvoj gospodarstva, smanjene troškove poduzetnicima i bolju prometnu povezanost s ostatkom Hrvatske. Gospodarstvenici koji žele ulagati kod nas uvijek pitaju koliko smo udaljeni od autoceste, a izgradnjom brze ceste privući će se investitori, otvoriti nova radna mjesta te omogućiti razvoj gospodarstva – istaknuo je župan Andrović.

– Ni Virovitičko-podravska ni Bjelovarsko-bilogorska županija nemaju brzu cestu ili autocestu, pa je naš zajednički interes bolja prometna povezanost. Želja nam je da naši građani prvi put budu povezani brzom cestom ili autocestom, i to što je prije moguće – poručio je Neven Alić.

mladi liječnici Počela gradnja novog Poduzetničkog inkubatora u Pitomači Prostor za rad i vjetar u leđa mladim poduzetnicima