Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Ostaju u rodnom kraju

Petero mladih liječnika karijere će graditi u bolnici u Virovitici

mladi liječnici
Foto: Kristijan Toplak
Svaki korak prema boljim zdravstvenim uvjetima je korak naprijed za stanovnike, poručio je župan

Oni su odlučili ostati u svojoj Virovitičko-podravskoj županiji. Njih petero završilo je medicinske fakultete i stažirat će u Općoj bolnici Virovitica, a nakon toga žele ostati ondje gdje su i rođeni. Mladi su to liječnici Antonija Brlić, Marina Ivančević, Antonia Čučković, Ivan Tonković i Tomislav Kaselj.

Apikomora u Virovitici Tek četvrta u RH Apikomora u Virovitici za pomoć alergičarima

Sastali su se i sa županom Igorom Androvićem, koji je zadovoljan što su izabrali Viroviticu za svoje karijere. Najavio je i projekt "Dogradnja i opremanje dnevnih bolnica OB Virovitica", vrijedan 50 milijuna bespovratnih sredstava EU. Županija ulaže u opremu, ali joj je važan, istaknuo je, i "svaki mladi čovjek koji će svoju budućnost graditi na ovom području".

– Nabavili smo novi CT uređaj zahvaljujući podršci potpredsjednika Vlade RH Tomislava Tolušića i ministra zdravstva Milana Kujundžića. Nastojat ćemo nabaviti i MR do konca godine. Kvalitetnom opremom olakšavamo liječenje naših stanovnika, osiguravamo im bolju zdravstvenu skrb, a putem projekta opremanja dnevnih bolnica stiže vrhunska oprema. U budućnosti ćemo graditi i novu zgradu Zavoda za hitnu medicinu. U proteklih godinu i pol obnovili smo ili opremili 33 ordinacije diljem županije. Liječnicima sufinanciramo kamate na stambene kredite. Svaki korak prema boljim zdravstvenim uvjetima je korak naprijed za stanovnike – poručio je župan.

Svjetski dan sajmovanja u Virovitici Više od stotinu sudionika U Virovitici obilježen Svjetski dan sajmova Brzi internet "Autocesta" budućnosti Brzi internet za osam općina