Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Modernizacija

Stigla nova cisterna za Vatrogasnu postrojbu Kutina

Foto: Grad Kutina
Cisterna je kupljena na kredit koji je podignula Vatrogasna postrojba Kutina, za čije podmirenje je Grad Kutina osigurao sredstva u visini 1,125.000 kuna

Obavljena je primopredaja nove vatrogasne cisterne za Vatrogasnu postrojbu Kutina čime je dodatno ojačana operativna spremnost postrojbe.

Radi se o vatrogasnoj cisterni predviđenoj za prijevoz 10.000 litara vode proizvođača Flammer iz Ozlja. Vatrogasna cisterna ima ugrađenu vatrogasnu pumpu NT 10-1000, te ostalu opremu za gašenje, a predviđena je i za prijevoz pitke vode. Cisterna je kupljena putem kredita Vatrogasne postrojbe Kutina za čije podmirenje je Grad Kutina osigurao sredstva u visini 1,125.000 kuna.

Energetska obnova zgrade Gradske uprave i vrtića Maslačak Ušteda na energiji omogućit će daljnja ulaganja u vrtiće, opremu, sprave...

– Nabavkom ovog vozila VP Kutina je u potpunosti ispunila sve obveze iz Procjene i Plana zaštite od požara o potrebnom broju i vrsti vatrogasnih vozila – rekao je zapovjednik postrojbe Marijo Paluh.

– To je novo vozilo proizvedeno samo za Grad Kutinu i time smo htjeli poboljšati tehničku opremljenost naše profesionalne vatrogasne postrojbe. U protekle dvije godine kupili smo nekoliko kombi vozila za naša Dobrovoljna vatrogasna društva s čim smo znatno podigli njihovu opremljenost, ali i zanimanje mladih za rad DVD-a koji su dobili mogućnost lakšeg prijevoza na takmičenje vatrogasnih vještina – istaknuo je gradonačelnik Zlatko Babić te dodao kako je Grad Kutina Vatrogasnoj postrojbi nabavio novo vozilo za razliku od dosadašnje prakse nabavke rabljenih vozila iz Njemačke.

Da je riječ o prijeko potrebnom vozilu, govori i to što nova vatrogasna cisterna može poslužiti i u civilne svrhe jer može prevoziti pitku vodu s kojom u slučaju nesreće može opskrbiti stanovništvo.

nova radna mjesta Kutina u listopadu dobiva prvi shopping centar Capitol park