Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Energetska obnova zgrade Gradske uprave i vrtića Maslačak

Ušteda na energiji omogućit će daljnja ulaganja u vrtiće, opremu, sprave...

1/2
Foto: Grad Kutina
Procijenjena vrijednost radova na energetskoj obnovi Dječjeg vrtića Maslačak je 4,26, a na obnovi zgrade gradske uprave 6,54 milijuna kuna

Energetskom obnovom Dječjeg vrtića „Maslačak“ i zgrade Gradske uprave nastavlja se investicijsko razdoblje u Gradu Kutini. Ukupna vrijednost energetske obnove zgrade Gradske uprave iznosi 6,543.214,25 kuna, od čega 2,711.027,80 kuna sufinancira Europska unija, dok Grad Kutina osigurava 3,832.186,45 kuna.

Ugovor Gline i ŽUC-a za radove u naseljima Obnova cesta u Donjoj Bučici, Maloj Solini te Buzeti

Cilj je postići smanjenje potrošnje energije zgrade, čime će se uspostaviti trajni sustav energetske uštede i podizanje kvalitete objekta uz pozitivan utjecaj na okoliš. Povećat će se tako toplinska zaštita krova i vanjskog zida te stropa, zamijenit će se vanjska stolarija, poboljšati postojeći sustav grijanja, zamijenit će se unutarnja rasvjeta učinkovitijom, uvesti sustav daljinskog očitanja potrošnje energije i vode i sustava kontrolnih mjerila energenata i vode, itd. Novi prostor će biti i pristupačniji građanima jer će se u njemu ugraditi lift te omogućiti osobama s invaliditetom lakši ulazak u zgradu što je, nakon ugradnje dizala za osobe s invaliditetom na zgradi POU Kutina i pripreme projekta za ugradnju dizala u Vatrogasnom domu Kutina, nastavak tendencije ulaganja Grada za pristupačnost osobama s invaliditetom.

Dvije godine mandata gradonačelnika Zlatka Babića Ostvarili smo sve zadane ciljeve, a Petrokemija je sačuvala proizvodnju

– Zgradi je prijetila opasnost od požara te je zbog svog izuzetno derutnog stanja vapila za obnovom. Izvana će se staviti izolacija od 15 cm staklene vune, promijenit će se kompletno krovište i ugraditi PVC stolarija. Očekuje se toplinska ušteda na razini od 70%. Siguran sam da će se ovo ulaganje isplatiti te da će zgrada Gradske uprave uz dobiveno novo ruho dati novu, lijepu vizuru našem gradu – rekao je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić. U vrijeme izvođenja radova sve službe koje se nalaze unutar zgrade gradske uprave redovito rade za građane, a završetak radova predviđen je za veljaču 2020. godine.

Održani Dani otvorenih vrata Učenički dom u Kutini jedini besplatan u Hrvatskoj

I zgrada dječjeg vrtića „Maslačak“ trenutačno je u fazi energetske obnove koja košta 4,258.311,50 kn, od čega je 2,595.202,96 kuna sufinancirano iz fondova EU. Ostatak će podmiriti vrtić „Maslačak“ putem kredita uz garanciju Grada Kutine.

– Drago mi je da ćemo obnoviti i ovaj dječji vrtić, koji će kroz ovu obnovu dobiti novu izolaciju zidova, deke, krovišta, novi sustav tople vode, sustav opskrbe električnom energijom, rasvjetu, stolariju… Uštedjet će se znatno na energiji, a to će nam omogućiti još veća ulaganja u dječje vrtiće, u opremu, sprave, ali, što je najvažnije, osigurat će se ugodan boravak djece kako zimi tako i ljeti – rekao je gradonačelnik Babić prilikom obilaska gradilišta.

nova radna mjesta Kutina u listopadu dobiva prvi shopping centar Capitol park