Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Održani Dani otvorenih vrata

Učenički dom u Kutini jedini besplatan u Hrvatskoj

Foto: Grad Kutina
Sve troškove boravka učenika u Učeničkom domu Kutina podmiruje Ministarstvo obrazovanja i Sisačko-moslavačka županija

Učenički dom Kutina organizirao je Dane otvorenih vrata, namijenjene prije svega roditeljima i učenicima koji žele postati korisnici doma u Kutini, a sve kako bi se upoznali sa sadržajima koje ova ustanova nudi.

Skrb o najmlađim sugrađanima Učenicima i udžbenici i bilježnice

Učenički dom u Kutini jedini je učenički dom na području Sisačko-moslavačke županije koja je i njezin osnivač. Troškove Učeničkog doma podmiruju Ministarstvo i Sisačko-moslavačka županija, te je tako Učenički dom od prošle godine postao potpuno besplatan za roditelje.

– Troškove boravka u Učeničkom domu, koji se kreću oko 1200 kuna po učeniku, u potpunosti podmiruje Ministarstvo obrazovanja i Sisačko-moslavačka županija. S ovom praksom krenulo se od prošle godine i mogu samo zahvaliti Sisačko-moslavačkoj županiji, županu i svim njegovim suradnicima na donošenju ovakve odluke. Ne treba reći koliko to znači za roditelje i učenike – rekla je Vesna Vuković, ravnateljica Učeničkog doma u Kutini.

Odluka Gradskog vijeća Koprivnice Svim učenicima osigurane besplatne radne i obične bilježnice

Dom ima kapacitet za gotovo 80 učenika, a popunjeno je 60 mjesta. Ove godine Učenički dom upisuje 45 novih učenika, od toga 33 mladića i 12 djevojaka. Prijave za jesenski rok istječu 29. kolovoza.

Učenički dom drugi je dom ovim srednjoškolcima koji u Kutinu dolaze iz raznih gradova i sela, od Novske, Rajića, Jasenovca, Garešnice, Ivanića, Grubišnog polja, sve do primjerice nešto udaljenijeg Davora