Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Dvije godine mandata gradonačelnika Zlatka Babića

Ostvarili smo sve zadane ciljeve, a Petrokemija je sačuvala proizvodnju

Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić ističe kako, uz pomoć koalicijskih partnera, djeluju u skladu s najavljenim prioritetima, a to je gospodarska obnova Kutine

U protekle dvije godine mandata ostvarili smo zadane ciljeve te ujedno postavili temelje za nove buduće projekte koji će se realizirati u idućem razdoblju. Cilj nam je kao i do sada, odgovarati na potrebe građana Grada Kutine, pokrenuti gospodarstvo, stvoriti uvjete pozitivne poduzetničke aktivnosti, potaknuti mlade da ostanu u svom gradu te da znanja stečena u obrazovanju primjene za svoju dobrobit – kazao je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić (HDZ) predstavljajući rezultate rada koalicijske gradske vlasti u Kutini izabrane na izborima prije dvije godine.

nova radna mjesta Kutina u listopadu dobiva prvi shopping centar Capitol park

Energetska obnova

– Djelujemo u skladu s prioritetima koje smo odredili. A to je gospodarska obnova, jer stvaranje uvjeta za gospodarski i društveni razvoj, socijalna osviještenost, skrb prema starijim građanima, briga o onim najmlađim i upornost u realiziranju važnih projekata ono su što čini kombinaciju uspjeha Grada Kutine – napominje Babić, u čijem je mandatu donesena i sudbonosna odluka za kutinsko srce grada – Petrokemiju.

– Od presudne važnosti za gospodarstvo, ali i sve u Kutini, očuvanje je proizvodnje u Petrokemiji i tu moram zahvaliti Vladi na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem na spašavanju Petrokemije – ističe gradonačelnik koji napominje i kako mu stabilnost u radu osigurava i potpora koalicijskih partnera HSLS-a, MOST-a i HSP-a.

Kao najveći projekt ističe Aglomeraciju Kutina, koja je važna za poboljšanje kvalitete življenja i standarda građana na cijelom području Grada Kutine. Projekt vrijedan 400 milijuna kuna omogućit će tvrtki Moslavina d.o.o. da pokrije više od 95% stanovnika u većini naselja na svom distributivnom području do 2022. godine, što će omogućiti svakom kućanstvu priključak vode.

"Tik-tak, vrijeme je za kulturu" Radionice za mlade, nova oprema za POU Kutina...

– Na početku mandata omogućili smo besplatne udžbenike za učenike 1. razreda osnovne škole, što smo obećali, a lani smo tu mjeru proširili na učenike svih razreda osnovne škole, te modificirali tako da roditelji dobiju fiksni iznos koji mogu upotrijebiti za nabavu udžbenika i školskog pribora. U tu svrhu Grad Kutina osigurao je 1,3 milijun kuna iz gradskog proračuna. U suradnji s Ministarstvom hrvatskim branitelja napravljen je i stećak za poginule branitelje iz bivše Općine Kutina na zapadnoslavonskom ratištu kod Novske na području Trokut. Za 1570 umirovljenika koji imaju ispod 2000 kuna mirovinu, kao što je i obećano u predizbornom programu, isplaćena je božićnica za što je osigurano 340 tisuća kuna. Obnovljeni su mnogi mjesni domovi, a među završenim kapitalnim projektima istaknuo bih energetsku obnovu 4 škole i vrtića kojima se ostvarila ušteda toplinske energije na godišnjoj razini od gotovo 50 posto – pobrojio je Zlatko Babić odrađene projekte.

Višenamjenska zgrada

U provedbi su projekti energetske obnove zgrade gradske uprave i Dječjeg vrtića Maslačak, a jedan od većih projekata u Kutini je gradnja 30 milijuna kuna vrijedne višenamjenske zgrade na Trgu dr. Franje Tuđmana u kojoj su predviđeni i stanovi za potrebe stambenog zbrinjavanja stradalnika Domovinskog rata, ali i gradskih poslovnih prostora čija se gradnja očekuje tijekom ove godine.

HGSS Kutina bit će na turističkim stazama HGSS Kutina dobio prostor - planiraju napraviti kartu Moslavačke gore