Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Ugovor Gline i ŽUC-a za radove u naseljima

Obnova cesta u Donjoj Bučici, Maloj Solini te Buzeti

Foto: Sisačko-moslavačka županija
Sudjeluje i tvrtka koja ima kamenolom u Buzeti – dat će milijun kuna

Potpisani su ugovori o izvanrednom održavanju cesta na području Grada Gline. Ugovori su potpisani za izvanredno održavanje cesta u naselju Donja Bučica ukupne duljine 1100 metara te u naselju Mala Solina ukupne duljine 1050 metara.

Proslavljen Dan grada Popovače Žinić: Suradnja s Popovačom rezultirala je nizom velikih projekata

– Ovim ugovorom dobit ćemo dio novih cesta gdje će naši građani i gospodarstvenici moći lakše obavljati svoje djelatnosti, a stanovnici lakše doći do središta grada. Svake godine mi zajedno sa ŽUC-om moderniziramo dio cesta, znamo da je to puno kilometara na velikom prostoru, no nastojimo ceste dovesti u što bolje stanje – rekao je glinski gradonačelnik Stjepan Kostanjević.

Ugovor koji je danas potpisan vrijedan je 1,647.437 kuna, istaknuo je Stipo Šapina, ravnatelj ŽUC-a.

Održana manifestacija Kraljica jezera ‘Topusko – važna destinacija kontinentalnog turizma’

Potpisivanju ugovora nazočio je i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić koji je istaknuo da će se ovim potpisivanjem obnoviti i cesta kroz naselje Buzeta, koja će se obnavljati u dužini od 6,1 km.

– Na području Buzete tvrtka otvara kamenolom i zajednički ćemo cestu sanirati. Uložit ćemo oko dva milijuna kuna, tvrtka Tanka crta iz Velike Gorice dat će 50%, a 50 posto zajedno ŽUC i Glina, 25 posto svatko. Velika je to dionica, 2,5 kilometra asfaltirat će je na 2,5 km, a ostalo će se sve urediti – rekao je župan Žinić podsjetivši da je Županija unazad nekoliko godina uložila znatna sredstva u obnovu cesta na području Županije, dok se ŽUC brine za oko 1280 kilometara županijskih cesta.

Za tri mjeseca gotova dokumentacija Korak bliže studentskom domu