Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Za tri mjeseca gotova dokumentacija

Korak bliže studentskom domu

Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Ovog trenutka imamo upisanih više od 500 studenata koji pohađaju Fakultet, bilo u redovnom bilo u izvanrednom studentskom programu, rekao je župan Žinić

Župan Ivo Žinić potpisao je s direktorom tvrtke Arhingtrade Matom Žagarom ugovor o projektiranju Studentskog doma u Petrinji. Potpisivanju su nazočili i rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras i prodekan Odsjeka u Petrinji Učiteljskog fakulteta Marko Badrić. Sva bi dokumentacija trebala biti gotova za 135 dana.

petrinja Potpisan ugovor o gradnji sportske dvorane

– Na području naše županije, pogotovo u Petrinji na odsjeku Učiteljskog fakulteta, postoje velike potrebe za gradnjom Studentskog doma. Ovog trenutka imamo upisanih više od 500 studenata koji pohađaju Fakultet, bilo u redovnom bilo u izvanrednom studentskom programu – rekao je župan Žinić podsjetivši kako je u prosincu lani s rektorom Borasom potpisao Sporazum o izgradnji studentskog doma u Petrinji kapaciteta 70-ak ležajeva, kojim je definirano kako se Sisačko-moslavačka županija obvezuje sagraditi kompletnu projektnu dokumentaciju, dok će Sveučilište u Zagrebu, odnosno Učiteljski fakultet, biti prijavitelj ovog projekta na fondove Europske unije. U sklopu doma bit će i menza.

Uslijed obilnih padalina Proglašene prirodne nepogode za Petrinju, Dvor i Lekenik