Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Javna vatrogasna postrojba Slatina obnovila vozni park

Stigla tri vozila vrijedna 950.000 kuna

Nova vozila u Slatini
Foto: Mihaela Feldi
Nabavom ova tri vozila znatno će se povećati operativnost Javne vatrogasne postrojbe i sigurnost za naše građane i njihovu imovinu – istaknuo je Stjepan Venus, zapovjednik županijske Vatrogasne zajednice

S tri vozila, vrijedna oko 950.000 kuna, obnovljen je vatrogasni vozni park u Slatini. Riječ je o Auto cisterni Mercedes Axor koja će služiti za prijevoz veće količine vode za gašenje požara, ali i za prijevoz pitke vode u prigradska naselja, zatim autoljestvama Mercedes za gašenje na visokim zgradama i spašavanje unesrećenih s visina i iz dubina, jer im je domet 30 metara, i transporteru Renault Master.

Transporterom će se, pak, prevoziti vatrogasna oprema i tehnika te vatrogasci do mjesta intervencije. Rabljena, ali iznimno očuvana oprema nabavljena je zajedničkim naporima Grada Slatine, Vatrogasne zajednica grada Slatine i Javna vatrogasna postrojba grada Slatine.

Slatina Gradsko vijeće prihvatilo novu Odluku Vrijednost boda za računanje komunalne naknade 5 posto manja

– Nabavom ova tri vozila znatno će se povećati operativnost Javne vatrogasne postrojbe i sigurnost za naše građane i njihovu imovinu – istaknuo je Stjepan Venus, zapovjednik županijske Vatrogasne zajednice.

– Izražavam zadovoljstvo jer smo ovim projektom upotpunili mobilnost vatrogasne postrojbe koja će sada moći odrađivati sve potrebne zadatke, a oni će, vjerujem, biti na visini kao i do sada. Iskreno se nadam da će ova oprema biti što manje korištena, odnosno biti samo pričuva – rekao je gradonačelnik Ostrošić, najavljujući plan nabave još dva vatrogasna vozila u 2019.

Nakon razgledanja vozila gosti su isprobali funkciju autoljestvi kojima su ih slatinski vatrogasci poveli nebu pod oblake – na visinu od 30-ak metara.     

Slatina Početna konferencija projekta EPIcentar Sequoia Slatina Uz zaštićeni mamutovac bit će i hostel s 32 ležaja i restoran