Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Zaželi – program zapošljavanja žena

Stigli bicikli i reflektirajući prsluci za domaćice

Bicikli za žene iz programa Zaželi
Foto: Večernji list
Od 1. ožujka zaposlili su 20 žena, na rok od dvije godine, a koje će brinuti o 120 osoba, prvenstveno osoba s invaliditetom i starije životne dobi

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije provodi projekt 'Nove vještine za jednake mogućnosti' prijavljen na Poziv 'Zaželi – program zapošljavanja žena' financiranog od strane Europskog socijalnog fonda.

Od 1. ožujka zaposlili su 20 žena, na rok od dvije godine, a koje će brinuti o 120 osoba, prvenstveno osoba s invaliditetom i starije životne dobi. Kako bi im olakšala mobilnost i obilazak korisnika kupljeni su im bicikli i reflektirajući prsluci.

- Bicikle smo označili propisanim naljepnicama koje sadrže projektne informacije te će biti prepoznatljivi u zajednici. Dolaskom ljepšeg vremena i naše će žene biti aktivne sudionice u prometu te ovom prilikom molimo sve vozače, naše sugrađane za veću pozornost u prometu - rekla je Manda Šalić, voditeljica projekta.

Ukupna vrijednost projekta, koji traje 30 mjeseci, iznosi 3.248.260,00 kuna.

Zapošljavanje žena u Vukovaru Realizacija programa 'Pokloni mi osmijeh' Za brigu 300 starijih i nemoćnih osoba na dvije je godine zaposleno 50 žena