Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
splitsko-dalmatinska županija

Stipe Čogelja: Županija je najveći investitor u gradu Splitu

Zdravstvena škola
1/2
Foto: Splitsko-dalmatinska županija
Radove na dogradnji Zdravstvene škole vrijedne 1,5 milijuna eura obišli su zamjenik župana Čogelja i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu Đonlić

Zamjenik splitsko-dalmatinskog župana Stipe Čogelja i pročelnik županijskog Upravnog odjela za prosvjetu Tomislav Đonlić obišli su radove na dogradnji Zdravstvene škole u Splitu.

Više gradilišta

Tom je prigodom Čogelja naglasio kako je Splitsko-dalmatinska županija jedan od najvećih investitora u Splitu, gdje ima više otvorenih gradilišta.

– Vrijednost ovoga gradilišta je oko 1,5 milijuna eura i ovom dogradnjom Medicinske škole stvaramo nove kapacitete – rekao je Čogelja, koji je pojasnio kako je sama gradnja vrlo bitna za Splitsko-dalmatinsku županiju, ali ipak najviše vode računa o ljudima i kadrovima. Napomenuo je kako je važno školovanje medicinskog kadra, kojega nema dovoljno ne samo na području Splitsko-dalmatinske županije već i na području cijele Hrvatske.

– Medicinski kadar je deficitaran, a na ovaj način ćemo dobiti dodatne kapacitete u Zdravstvenoj školi za našu bolnicu i za naš dom zdravlja te ćemo stvoriti bolje uvjete rada nastavnicima i učenicima Medicinske škole Split koja je dosad radila na dva mjesta – napomenuo je Čogelja.

Dodao je kako će Splitsko-dalmatinska županija ovom investicijom u dogradnju Medicinske škole otvoriti i mogućnost investicije u Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije.

Pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu Tomislav Đonlić podsjetio je kako je projekt dogradnje jednog kata Zdravstvene škole objeručke podržala i Skupština Splitsko-dalmatinske županije prije svega zbog toga jer se njime ne rješavaju samo prostorni problemi koje ima Zdravstvena škola već i Nastavni zavod za javno zdravstvo, koji će preuzeti njihove dislocirane učionice.

Prostor za NZJZ

– Na ovaj način rješava se pitanje prostornih uvjeta u dvije naše ustanove. Zdravstvena škola dobit će nove učionice te će zahvaljujući tome prepustiti prostor u Vukovarskoj ulici gdje se odvijao dio nastave. Nastavni zavod za javno zdravstvo preuzet će te prostore i tamo će proširiti svoju djelatnost. Tako rješavamo probleme dviju ustanova. Ključno nam je da se Zdravstvena škola nastavlja razvijati te da se stvaraju prostorni uvjeti kako bismo sutra mogli povećavati upisne kvote u zdravstvenu školu – naglasio je Đonlić važnost povećanja broja učenika koji se obrazuju za zdravstveni sustav.

Ravnateljica Zdravstvene škole Split Sanja Perić istaknula je kako će se realizacijom ovoga projekta dobiti četiri velike učionice, tri male i tri praktikuma. Zahvaljujući tome, prvi put će svi učenici Zdravstvene škole nastavu imati pod jednim krovom.

– Nakon završetka gradnje svi učenici Zdravstvene škole će imati nastavu na jednom mjestu. Konačno nećemo biti raseljeni po različitim lokacijama kao što je to bilo od samoga osnutka naše škole – rekla je ravnateljica Sanja Perić, koja je napomenula kako će se i nakon dogradnje školske zgrade nastava i dalje odvijati u dvije smjene. Zdravstvenu školu Split trenutačno pohađa oko 800 učenika u 33 razredna odjela.

storyeditor/2024-03-01/Screenshot_2024-03-01_at_15-38-19_Na_krovu_Doma_zdravlja_na_Mertojaku_postavljena_solarna_elektrana.png Na krovu Doma zdravlja Mertojak postavljena je solarna elektrana Šošić: Radimo na snažnoj energetskoj tranziciji i ulažemo u energane storyeditor/2024-02-22/PXL_190224_110352598.jpg Dionica od Vučevice do Kaštela ima tunel od 2525 m, tri nadvožnjaka, dva vijadukta 'Radovima na tunelu Kozjak kreće megaprojekt novog ulaza u Split' storyeditor/2024-02-15/20240214_102421.jpg Iz županijskog proračuna osigurano je 50.000 eura za izradu projektne dokumentacije Potpisan sporazum o gradnji azila za životinje na području Klisa