Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
POTPISANI UGOVORI

Stipendije za 24 učenika deficitarnih zanimanja

Foto: Kristijan Toplak
Treću godinu zaredom županija daje srednjoškolske stipendije

Župan Igor Andrović potpisao je ugovore o stipendiranju s 24 učenika srednjih škola na području Virovitičko-podravske županije, a koji se školuju za deficitarna zanimanja. Treću godinu zaredom županija daje srednjoškolske stipendije.

MJERE ZA SVE GENERACIJE GRAĐANA Djeci asistenti, mladima pomoć i subvencije za kuće

Od njih 24, 14 su učenici Tehničke škole Virovitica, programa drvodjeljski tehničar dizajner, a oni su ostvarili pravo na izravnu stipendiju. Preostalih 10 uče za instalatera grijanja i klimatizacije, elektroinstalatera, CNC operatera, automehaničara, elektromehaničara -JMO i stolara-JMO. Deficitarni nisu automehaničar i elektromehaničar, ali su zbog nedovoljno prijava kandidata koji pohađaju deficitarna zanimanja ostvarili pravo na stipendiju od 500 kuna mjesečno.

– Vjerujem da ćemo ovim stipendijama i ubuduće potaknuti učenike da upisuju upravo ova zanimanja. Pokazujemo ovako da nam je obrazovanje važno, kao i tržište rada. Županija sufinancira prijevoz učenika srednjih škola, kupili smo radne materijale za učenike osnovnih škola. Znatna sredstva ulažemo i u škole, energetske obnove škola traju na području cijele naše županije, kupujemo informatičku opremu... – naveo je župan Andrović. Županija stipendira ukupno 59 srednjoškolaca.