Izbornik
Naslovnica Županije
Deficitarna zanimanja u Virovitičko-podravskoj županiji

Stipendije za još osam srednjoškolaca

VPŽ stipendira ukupno 46 srednjoškolaca koji se obrazuju za obrtnička zanimanja
Foto: VPŽ

Nakon što je nedavno ugovor o deficitarnim stipendijama potpisalo 18 srednjoškolaca, župan Igor Andrović uručio je proteklog tjedna osam novih ugovora o stipendiranju srednjoškolcima koji se obrazuju za obrtnička zanimanja.

– U svakodnevnom smo kontaktu s našim poduzetnicima, obrtnicima, osluškujemo koje su potrebe na tržištu rada i na temelju toga definiramo deficitarna zanimanja koja stipendiramo – rekao je Andrović. VPŽ stipendira ukupno 46 srednjoškolaca koji se obrazuju za obrtnička zanimanja. Stipendija iznosi 67 eura mjesečno. Visokoobrazovne stipendije prima 51 student, a raspisan je javni poziv za još 13.

OSIM upoznavanja s tehnološkim inovacijama, posjetitelji su mogli saznati više o širokom spektru stručnih kompetencija koje Regionalni centar kompetentnosti Tehničke škole nudi Na Sajmu robotike i automatizacije 19 izlagača Predstavili najnovija rješenja u području automatizacije i robotike Delegaciju Grada Slatine i tvrtke Komrad d.o.o. kroz gradilište su proveli direktor slatinske tvrtke Građenje Marković d.o.o. Zdenko Marković i voditelj gradilišta Dalibor Bičanić Unapređenje sustava vodoopskrbe i odvodnje te pročišćavanje otpadnih voda Slatina i šira okolica profitirat će od izgradnje pročišćivača voda Za vrijeme korone nije se mogla uvoziti roba izvana i tada smo najbolje tržili domaću jabuku, kaže Ledinski Svjetski dan jabuke na štandu OPG-a Ledinski Naši poljoprivrednici imaju svoje tržište u vrtićima, školama, restoranima...