Izbornik
Naslovnica Gradovi
Unapređenje sustava vodoopskrbe i odvodnje te pročišćavanje otpadnih voda

Slatina i šira okolica profitirat će od izgradnje pročišćivača voda

Delegaciju Grada Slatine i tvrtke Komrad d.o.o. kroz gradilište su proveli direktor slatinske tvrtke Građenje Marković d.o.o. Zdenko Marković i voditelj gradilišta Dalibor Bičanić
Foto: Slatina
Projekt obuhvaća izgradnju 57 km sustava odvodnje, 4,3 km rekonstrukcije i sanacije sustava odvodnje, izgradnju 33 crpne stanice, 2071 pripremu za kućne priključke na sustav odvodnje, 989 priprema za kućne priključke na sustav vodovoda...

Gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić i direktor tvrtke Komrad d.o.o. Slatina Mato Miličić u pratnji tehničkog direktora tvrtke Antuna Srbića obišli su gradilište na izgradnji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u sklopu projekta izgradnje i rekonstrukcije vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Slatina.

Podsjećamo, riječ je o iznimnom projektu koji je od kapitalne važnosti kako za sam grad Slatinu tako i za njegovu užu i širu okolicu. Najveći je to projekt aglomeracije sufinanciran fondovima Europske unije na području Virovitičko-podravske županije, vrijedan 266 milijuna kuna.

Raspisan novi natječaj
Projekt obuhvaća izgradnju 57 km sustava odvodnje, 4,3 km rekonstrukcije i sanacije sustava odvodnje, izgradnju 33 crpne stanice, 2071 pripremu za kućne priključke na sustav odvodnje, 989 priprema za kućne priključke na sustav vodovoda, rekonstrukciju/sanaciju postojećeg sustava vodoopskrbe unutar Slatine u dužini 5427 m, izgradnju sustava vodoopskrbe do naselja Lukavac u dužini 6746 m, izgradnju nove vodospreme od 1000 m3 te uređaja za pročišćavanje otpadnih voda (UPOV) III. stupnja veličine 16.000 ES koji će pročišćavati otpadne vode grada Slatine i prigradskih naselja Medinci, Markovo, Bakić, Novi Senkovac, Sladojevci, Kozice i Lukavac.

Projekt izgradnje i rekonstrukcije vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Slatina ima za cilj unapređenje sustava vodoopskrbe i odvodnje te pročišćavanje otpadnih voda.

Iako su radovi u sklopu aktivnosti 1 stopirani zbog raskida ugovora vrijednog 137,543.336,30 kuna s izvođačem radova, odnosno turskom tvrtkom Ersa Constructions 28. veljače ove godine, projekt aglomeracije se nastavlja te je za spomenutu aktivnost raspisan novi natječaj koji bi trebao biti zatvoren 3. studenog 2023. godine.

Što se tiče radova u sklopu aktivnosti 2 na izgradnji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda (UPOV) i pristupne ceste, radovi su u punom jeku.

Po potpisivanju ugovora 3. prosinca 2020. godine radove je u trajanju od 37 mjeseci s dva produljenja od 69, odnosno 202 dana, započela slovenska tvrtka Esotech d.d. te se završetak radova trenutačne vrijednosti 44,117.391,95 kuna, odnosno 5,855.384,16 eura očekuje sredinom studenog 2024. godine.

Stolarija do sredine mjeseca
Delegaciju Grada Slatine i tvrtke Komrad d.o.o. kroz gradilište su proveli direktor slatinske tvrtke Građenje Marković d.o.o. Zdenko Marković i voditelj gradilišta Dalibor Bičanić koji su potvrdili kako su tijekom rujna 2023. izvedeni radovi na dilataciji A u sklopu kojih je završena krovna konstrukcija te su ugrađeni pokrovni paneli, dok se ugradnja fasadne stolarije očekuje do sredine studenog ove godine.

Ljubo Runjić šibenik Ljubo Runjić: Imamo 30 posto više upisanih studenata nego lani Cilj je poboljšanje sigurnosti odvijanja cestovnog prometa te podizanje komunalnog standarda kutinskih naselja Javnoprometna infrastruktura 500.000 eura za poboljšanje prometnica na području Grada Kutine Lukovo u Novskoj Novska Lukovo je opet oduševilo, a iduće godine pripremamo još veći kirvaj