Izbornik
Naslovnica Gradovi Kutina
Javnoprometna infrastruktura

500.000 eura za poboljšanje prometnica na području Grada Kutine

Cilj je poboljšanje sigurnosti odvijanja cestovnog prometa te podizanje komunalnog standarda kutinskih naselja
Foto: Kutina
Kutina i ove godine ulaže znatna sredstva u poboljšanje javnoprometne infrastrukture na svom širem području

Grad Kutina i ove godine ulaže znatna sredstva u poboljšanje javnoprometne infrastrukture na svom širem području. S ciljem poboljšanja sigurnosti odvijanja cestovnog prometa te podizanja komunalnog standarda kutinskih naselja, iz proračuna Grada Kutine ove godine obavit će se 200.000 eura vrijedno asfaltiranje dijela spojne ceste Kletište – Kutinska Slatina, asfaltiranje dijela Kostajničke ulice i Tonkovićeve ulice, asfaltiranje dijela desnog odvojka ulice R. Lipa te asfaltiranje dijela Moslavačke ulice.

Nadalje, kroz program izvanrednog održavanja i sufinanciranja županijskih cesta, do kraja listopada, ukupno će biti uloženo oko 132.000 eura čime će se asfaltirati dio LC 33070 Mišinka – Gojlo, dio ŽC 3216 Jamarica i nastavak na dio LC33073 te dio LC 33023 Kutinica.

Grad Kutina sufinancira i asfaltiranje u sklopu projekta aglomeracije, u naselju Krč Ulica 1. svibnja, Radnička, Ilovska, Husainska, u naselju Husain Odvojak Petra Zrinskog prije Batine, Kolodvorska ulica te P. Krešimira.

Isto tako, planirano je asfaltiranje i dijelova Kovačićeve ulice, od Cvjetne do Zajčeve, s odvojkom prema D45 te od Zajčeve do dijela slijepe ulice Kovačićeve, Ulice Milke Trnine te 1600 m u Kutinskoj Slatini i 2500 m kroz naselje Šartovac.

Ove godine dovršene su i pješačke staze u Ulici A. G. Matoša u Kutini, u Husainu, dijelovi Petra Zrinskog te F. K. Frankopana. Do kraja godine potrebno je asfaltirati pješačke staze u Nazorovoj, od Goilske do Helešija, u Siporex naselju, Ulici A. Hebranga te u Ul. kneza Višeslava.

Predviđena je i zaštita Parka kestenova kao spomenika parkovne arhitekture u površini 0,24 ha Kutina Zelenom urbanom obnovom želimo izbjeći gubitak prirodnog kapitala Nakon nekoliko desetljeća osigurava se prvi javni dom na području Kutine, istaknuo je župan pri obilasku zgrade Još malo i radovi će biti gotovi U Domu za starije u Kutini mjesta ima za 45 korisnika Zainteresirani posjetitelji mogli su se pridružiti organiziranom vježbanju u prirodi uz Rekreacijski klub Forza. Imali su priliku iskusiti jogu u prirodi i pilates Europski tjedan mobilnosti Biciklistički i pješački obilazak grada uz radionicu zdrave prehrane