Izbornik
Naslovnica Županije
Na Sajmu robotike i automatizacije 19 izlagača

Predstavili najnovija rješenja u području automatizacije i robotike

OSIM upoznavanja s tehnološkim inovacijama, posjetitelji su mogli saznati više o širokom spektru stručnih kompetencija koje Regionalni centar kompetentnosti Tehničke škole nudi
1/4
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Riječ je o jednom od brojnih programskih aktivnosti Regionalnog centra kompetentnosti Tehničke škole Sisak koja je uvela i zanimanje tehničara za robotiku

Održan je Sajam robotike i automatizacije, jedna od brojnih programskih aktivnosti Regionalnog centra kompetentnosti Tehničke škole Sisak.

– Županija kao partner projekta ponosna je na uspjehe i rezultate Tehničke škole Sisak. Uvođenjem novih srednjoškolskih programa, za zanimanja tehničar za razvoj videoigara i tehničar za robotiku, ovo je postala najbolja tehnička škola u Hrvatskoj – izjavio je sisačko-moslavački župan Ivan Celjak na otvorenju sajma.

Najkvalitetniji uvjeti
– Kada završimo vojarnu u Lađarskoj ulici i preselimo školu i svu ovu opremu, imat ćemo najkvalitetnije uvjete za obrazovanje u Hrvatskoj – dodao je župan Celjak.

Čak 19 izlagača, među kojima su renomirane tvrtke i institucije kao što su CHIRON Croatia d.o.o., DMG Mori Hrvatska, FESTO d.o.o., Fakultet strojarstva i brodogradnje, Fakultet elektrotehnike i računarstva i mnogi drugi, predstavilo je svoje najnovije proizvode, usluge i tehnička rješenja u području automatizacije, industrijske i mobilne robotike, CNC tehnologija, industrije 4.0, industrijske pneumatike i integracije navedenih sustava.

Osim tehnoloških inovacija, posjetitelji su mogli saznati više o širokom spektru stručnih kompetencija koje Centar nudi u područjima strojarstva, elektrotehnike, mehatronike i robotike. Zahvaljujući aktivnostima Centra, nastavnici se redovito educiraju kako bi osigurali visoku kvalitetu nastave prilagođenu suvremenim zahtjevima tržišta rada.

Tijekom trajanja sajma posjetitelji su imali priliku slušati prezentacije izlagača, ali i školski bend. Upoznajući se s novim srednjoškolskim programima, ali i programima obrazovanja za odrasle koje provodi Tehnička škola Sisak, posjetiteljima su predstavljene sve aktivnosti i napori Tehničke škole Sisak kojima je cilj osuvremenjivanje strukovnog obrazovanja na području elektrotehnike i računalstva.

U korak s tehnologijom
Ravnatelj Tehničke škole Sisak Davor Malović izrazio je zadovoljstvo odazivom i interesom koji je Sajam privukao. Naglasio je kako će Tehnička škola Sisak i dalje biti predvodnik u pružanju kvalitetnog obrazovanja koje je usklađeno s potrebama tržišta rada.

– Ovakvi sajmovi ne samo da ističu našu školu i njezinu izvrsnost, već pružaju priliku mladima da vide i razumiju što sve mogu postići obrazovanjem i koliko je važno biti informiran i aktualan u svijetu tehnologije. Hvala svim organizatorima i izlagačima, nadam se da ćemo ovo ponoviti i iduće godine – zaključio je ravnatelj Malović.

Za vrijeme korone nije se mogla uvoziti roba izvana i tada smo najbolje tržili domaću jabuku, kaže Ledinski Svjetski dan jabuke na štandu OPG-a Ledinski Naši poljoprivrednici imaju svoje tržište u vrtićima, školama, restoranima... Ljubo Runjić šibenik Ljubo Runjić: Imamo 30 posto više upisanih studenata nego lani Cilj je poboljšanje sigurnosti odvijanja cestovnog prometa te podizanje komunalnog standarda kutinskih naselja Javnoprometna infrastruktura 500.000 eura za poboljšanje prometnica na području Grada Kutine