Izbornik
Naslovnica Županije
Kroz ovaj program 59 trenera dobit će 600 eura bruto

Stiže 250.000 eura za sportsku opremu i plaće trenerima koji rade s djecom

KROZ OVAJ PROGRAM u Virovitičko-podravskoj županiji 59 trenera dobit će 600 eura bruto te će im biti nabavljena prijeko potrebna oprema – lopte, dresovi i trenirke, a uključen 31 klub iz cijele županije iz 13 sportskih grana
Foto: Kristijan Toplak
Program se odnosi prvenstveno na rad s djecom i mladima do 18 godina i njihove trenere u 2023., a prijavljen je već i za iduću godinu

Veronika Vilk svjetska je i europska juniorska prvakinja svijeta u hrvanju. Eva Gal kadetska je prvakinja Europe i svijeta u taekwondou. Marino Bloudek već je godinama suvereni vladar na 800 metara. Oni su perjanice sporta na području Virovitičko-podravske županije, a sportašima s ovog prostora "preporučeno" dolazi značajna financijska injekcija. Stiže im 250.000 eura za opremu i plaće trenerima. Program se odnosi prvenstveno na rad s djecom i mladima do 18 godina i njihove trenere u 2023., a prijavljen je već i za iduću godinu.

Uključen 31 klub
Naime, Ministarstvo turizma i sporta od ove godine prvi put izdvaja sredstva za lokalne županijske sportske zajednice za sufinanciranje programa razvoja sporta od interesa za lokalnu zajednicu. Ministarstvo je izdvojilo 212.224 eura, a ostatak do 250.000 eura sportašima je namijenila Virovitičko-podravska županija.

– S obzirom na to da Ministarstvo sufinancira 85 posto programa, Virovitičko-podravska županija prepoznala je vrijednost programa te svu opremu dodatno sufinancirala s 21.520 eura, odnosno 15 posto potrebnih vlastitih sredstava. Tako će se klubovima u potpunosti kupiti nova sportska oprema i rekviziti potrebni za rad. Naši sportaši to zaslužuju, a na to nas obvezuju rezultati koje postižu na prvenstvima Hrvatske školskih sportskih klubova, posebno u mlađim dobnim kategorijama – naglasio je župan Igor Andrović.

Kroz ovaj program 59 trenera dobit će 600 eura bruto te će im biti nabavljena prijeko potrebna oprema – lopte, dresovi i trenirke. Primjerice, Hrvački klub Slatina koji postiže svjetske i europske rezultate i redovito se u mlađim dobnim kategorijama kiti titulama prvaka Hrvatske, dobit će novu strunjaču za trening, u vrijednosti od 13.000 eura, što im je već dugo "božićna želja". Osim toga, za taekwondo stižu nove kacige, rukavice, štitnici. Plivači će dobiti svoje rekvizite, karatisti tatami, a tu su i streljačke jakne, stolovi za stolni tenis, rekviziti za ritmičku gimnastiku… U program je uključen 31 klub iz cijele županije, iz 13 sportskih grana.

Nove dvorane
– Na ovaj način poboljšavaju se uvjeti rada sportskih klubova na našem području. Time vrednujemo i sjajne rezultate naših sportskih uzdanica u karateu, košarci, atletici, borilačkim sportovima. Stvarajući što bolje uvjete za bavljenje sportom, očekujemo i što veće uključivanje djece u sport i njihovu veću tjelesnu aktivnost. Osim toga, otvorit će se i nove sportske škole, povećati broj klubova, ali i stručni rad s njima, što će kroz različite programe provoditi Sportska zajednica Virovitičko-podravske županije – naglasila je tajnica Sportske zajednice VPŽ Dora Međimorec.

U ovaj program uključeno je šest nogometnih klubova, devet rukometnih i tri košarkaška kolektiva, po dva atletska i karate kluba. Tu su još po klub iz sfere hrvanja, taekwondoa, odbojke, plivanja, ritmičke gimnastike, stolnog tenisa i streljaštva.

Nije to kraj ulaganjima u sport. Župan Igor Andrović najavio je i gradnju novih trodijelnih sportskih dvorana u Pitomači i Slatini te jednodijelnih sportskih u Orahovici, Novoj Bukovici, ali i Suhopolju, kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti.

NA POVRŠINI od 22 hektara na zapadnom ulazu u grad predviđa se kombinacija javnih i privatnih ulaganja Nove perspektive i zapošljavanja, a građani će dobiti nove sadržaje od javnog interesa Međunarodni natječaj za odabir partnera za projekt Batižele PREIMENOVANJE Zračne luke Split stupilo je na snagu odmah nakon što je Skupština donijela odluku o njezinu preimenovanju Splitska zračna luka nosi ime svetog Jeronima Župan Boban: Sveti Jeronim sletio je u našu zračnu luku ŠIRINA staze od tri metra omogućava dvosmjerni promet biciklista i pješaka Projekt biciklističko-pješačke staze uz potok Lužnicu vrijedan 1,2 milijuna eura Otvoreno novih gotovo šest kilometara staze koja povezuje Pušću i Zaprešić