Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
UKUPNA VRIJEDNOST 2,1 MILIJUN KUNA

Stižu nove COVID potpore

Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL
Potpore nakon novog natječaja

Vlasnicima ugostiteljskih i sportskih objekata koji su zbog odluke Stožera bili zatvoreni više od 3 mjeseca, Zagrebačka županija bespovratno će dodijeliti 2,1 milijun kuna. Riječ je, podsjetimo, o takozvanim “COVID potporama“ u iznosu do 15 tisuća kuna, a njih će temeljem provedenog natječaja dobiti 303 poslovna subjekta s područja Zagrebačke županije.

Investiciju su po principu “50-50” financirali Grad Ivanić-Grad i Zagrebačka županija Uz osnovnu školu gradi se sportska dvorana od 1000 kvadrata vrijedna 11.8 milijuna kuna

Natječaj za dodjelu spomenutih potpora, kažu u Županiji, bio je inače otvoren od 11. ožujka do 12. travnja, a namijenjen je mikrosubjektima malog gospodarstva čije je poslovanje bilo obustavljeno Odlukom Stožera civilne zaštite RH od 27. studenoga 2020. godine. Na natječaj se javilo 369 poduzetnika, a 303 prijave ispunile su uvjete i svima će biti dodijeljena potpora.

– Iznos potpore varira od pet do 15 tisuća kuna, a ovisi o broju zaposlenih. Dodijeljena sredstva poduzetnici će moći koristiti za najam prostora, troškove telekomunikacija, komunalne troškove, knjigovodstvene usluge, podmirenje financijskih obveza...

– Osim COVID potpora, Zagrebačka županija do kraja svibnja će poduzetnicima sa svog područja odobriti i oko 7 milijuna kuna bespovratnih sredstava za jačanje konkurentnosti, i to u iznosima do 100.000 kuna za proizvodne djelatnosti, do 40.000 za neproizvodne djelatnosti te 15.000 kuna za poduzetnike početnike. Na natječaj je stigao rekordan broj prijava, njih oko 700, a dodjela ugovora krenut će koncem svibnja – kažu u Županiji.