Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Investiciju su po principu “50-50” financirali Grad Ivanić-Grad i Zagrebačka županija

Uz osnovnu školu gradi se sportska dvorana od 1000 kvadrata vrijedna 11.8 milijuna kuna

Foto: Zagrebačka županija
Jednodijelnu sportsku dvoranu generacijama su čekali učenici škole, kojih je trenutačno 185 u 12 razrednih odjeljenja. Prije toga promijenjeno je krovište škole, uređena je i nova školska kuhinja i blagovaonica kao i informatička učionica

Njezina površina će biti oko 1000 kvadrata, a dovršetak se očekuje za 15 mjeseci. Uz postojeću zgradu Osnovne škole Josip Badalić u Graberju Ivanićkom počela je gradnja nove sportske dvorane u vrijednosti 11,8 milijuna kuna. Zajednički je financiraju Zagrebačka županija i Grad Ivanić-Grad u omjerima pola-pola, odnosno svaka strana s 5,9 milijuna kuna.

Aglomeracija Ivanić-Grad Do kraja 2023. novih 7000 priključaka na javnu odvodnju

Čekala se generacijama

– Kada bude sagrađena, moći ćemo reći da sve osnovne škole na području Ivanić-Grada imaju sportsku dvoranu i samim time jednake uvjete za održavanje nastave tjelesnog odgoja i bavljenje dvoranskim sportovima – rekao je prilikom obilaska početnih radova župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, istaknuvši pritom da se u ovom trenutku u Zagrebačkoj županiji grade škole i dvorane u ukupnoj vrijednosti čak 140 milijuna kuna.

Zadovoljstvo početkom radova izrazio je i gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš, zahvalivši pritom Županiji na partnerskoj suradnji i pomoći, dok je Martina Novak, ravnateljica OŠ Josip Badalić koju trenutačno pohađa 185 učenika u 12 razrednih odjeljenja, rekla da se radi o povijesnom događaju za ovaj kraj.

– Događaj koji se čekao generacijama otkako je zgrada škole izgrađena 1960. godine, izjavila je Novak dodavši da Županija ulaže sredstva u školu i time stvara bolje uvjete rada i boravka u njoj.

Zahvaljujući novim i atraktivnim sadržajima ovaj će se kompleks dodatno pozicionirati na lječilišnoj karti svijeta Naftalan je jedina bolnica te vrste u Europi, a investicijom od 71 milijun kuna dobila je vjetar u leđa

– Promijenjeno je krovište škole, dobili smo novu školsku kuhinju i blagovaonicu, preuređena je informatička učionica, zamijenjene su elektroinstalacije… – nabrojala je ravnateljica Novak samo dio županijskih ulaganja u tu školu.

Nakon obilaska gradilišta nove dvorane u Graberju Ivanićkom, uslijedio je obilazak dvorane Srednje škole Ivan Švear u Ivanić-Gradu u kojoj su završeni radovi na postavljanju novog dvoranskog parketa, novog sustava grijanja i hlađenja te su obnovljene dvoranske tribine. Investiciju vrijednu 2,9 milijuna kuna u cijelosti je financirala Zagrebačka županija.

– Ovime smo završili i treću fazu obnove ove dvorane kojoj smo nakon novog krova, vanjske stolarije i svlačionica, osigurali i novi sportski pod i tribine s čime ulaganja u ovu dvoranu iznose oko 7 milijuna kuna. Ovako uređenoj dvorani, treninzima i povratku na ‘staro normalno’ sigurno se najviše vesele učenici ove najveće polivalentne srednje škole u Zagrebačkoj županiji – rekao je Kožić, dok je gradonačelnik Leš izjavio da je ovom temeljitom obnovom najstarija dvorana u Ivanić-Gradu dobila na multifunkcionalnosti te da se može mjeriti s novosagrađenim objektima.

ŽUPAN KOŽIĆ OBIŠAO JE ŽUMBERAK U Oštrcu i Sošicama obnavlja se društveni i vatrogasni dom

– U ovoj dvorani nastavu tjelesne kulture nemaju samo naši srednjoškolci, nego i učenici Osnovne škole Đure Deželića, što zajedno čini 1000 učenika. Kad tome dodamo i 18 gradskih sportskih udruga, jasno je koliko je ta obnova bila važna – rekla je ravnateljica SŠ Ivana Šveara Josipa Ilić.

Jedna od kapitalnih investicija u školstvu Zagrebačke županije, u sklopu koje se ukupno ulaže 140 milijuna kuna, jest i gradnja dvodijelne školsko-sportske dvorane u Bedenici. Završetak je predviđen za rujan ove godine.

Dvorana u Bedenici

– Dinamika gradnje se poštuje i sve bi trebalo biti gotovo do 15. rujna. Sama gradnja košta 18,7 milijuna kuna, odnosno zajedno s opremom, dio koje smo već naručili, ukupno će u dvoranu biti uloženo oko 20 milijuna kuna.

Kada tome dodamo i 17,8 milijuna uloženih u dogradnju škole i određena financiranja u samoj školi, dolazimo do cifre od gotovo 40 milijuna kuna uloženih u školstvo na području Bedenice u zadnje četiri godine – rekao je župan Stjepan Kožić.