Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Zahvaljujući novim i atraktivnim sadržajima ovaj će se kompleks dodatno pozicionirati na lječilišnoj karti svijeta

Naftalan je jedina bolnica te vrste u Europi, a investicijom od 71 milijun kuna dobila je vjetar u leđa

Foto: Zagrebačka županija
Bolnica u Ivanić-Gradu s radom je počela 1989. godine i jedan je od najjačih nacionalnih aduta u zdravstvenom turizmu

Kompleks s tri unutarnja i jednim vanjskim bazenom, nova kuhinja i restoran, a tko ima želju za rekreacijom može se poslužiti i teretanom. Osim toga, završena je i multifunkcionalna dvorana sa 190 sjedećih mjesta, a sagrađeno je i novo parkiralište. To su novi aduti Specijalne bolnice Naftalan u Ivanić-Gradu, a riječ je o investiciji vrijednoj 71 milijuna kuna.

ŽUPAN KOŽIĆ OBIŠAO JE ŽUMBERAK U Oštrcu i Sošicama obnavlja se društveni i vatrogasni dom

Blago za ovaj kraj

Za realizaciju su se pobrinule Zagrebačka županija te sama bolnica uz kreditno zaduženje, a neki od sadržaja koji su sad na raspolaganju pacijentima i građanstvu su škola plivanja za djecu, aqua aerobik, rekreativno plivanje, hidromasaža, vježbe u vodi, pilates i ostali fitness programi. Bazeni su otvoreni za građanstvo od 7 do 21 sat.

– Naftalan je blago kojem ovom investicijom dajmo vjetar u leđa. Pacijenti dobivaju još kvalitetniju uslugu, a stanovnici Ivanić-Grada i okolice, posebice oni najmlađi, u svom gradu od sada imaju na raspolaganju prekrasne bazene – rekao je župan Stjepan Kožić, najavivši da je sljedeći korak razvoja Naftalana izgradnja smještajnih kapaciteta zahvaljujući kojima će kompleks zaživjeti punim plućima i dobiti zasluženo mjesto na lječilišnoj karti svijeta.

Obilasku novog kompleksa u ime Vlade RH nazočio je državni tajnik ministarstva zdravstva Tomislav Dulibić koji je istaknuo kako će, za razliku od prethodne, nova financijska EU omotnica omogućiti financiranje ovakvih investicija u zdravstvu te da za daljnji razvoj Naftalan može računati na podršku Vlade. Okupljenima je također čestitao na postignutom uspjehu.

OTVOREN POSLOVNI EDUKATORIJ U PUŠĆI Derutni podrum općinske zgrade pretvoren je u centar

– Kroz naše bolničke krevete godišnje prođe 2200 bolesnika, dok u ambulantnom sustavu imamo više od 6000 pacijenata godišnje. Naša specifična medicinska znanja zajedno s prirodnim izvorom naftalanskog ulja čine nas jedinstvenim lječilištem, a novi dio bolnice omogućit će nam da kompletnu uslugu dignemo na jedan znatno viši nivo za naše domaće i inozemne pacijente i goste – rekao je ravnatelj SB-a Naftalan Goran Maričić, poručivši da se ne boji za budućnost ove ustanove.

O tome koliko su Ivanić-Grad i Naftalan neraskidivo povezani govorio je gradonačelnik Javor Bojan Leš, rekavši da Grad svoju cjelokupnu strategiju razvoja kreira upravo oko ovog vrijednog nalazišta. – Sagradili smo novu šetnicu, sportske terene i igrališta za djecu, a kroz koji mjesec djeca dobivaju vodeni zabavni spray park – istaknuo je Leš, a otvorenju kompleksa nazočili su saborski zastupnici Mato Čičak i Dražen Bošnjaković te ispred Ministarstva turizma državna tajnica Sandra Herman i ravnateljica Uprave za sustav turističkih zajednica, kategorizaciju i pravne poslove Monika Udovičić.

Završena 30,8 milijuna kuna vrijedna energetska obnova Slijedi dogradnja kompleksa kako bi škola postala centar kompetentnosti

Bolnica Naftalan u Ivanić-Gradu s radom je započela 1989. godine i jedan je od najjačih nacionalnih aduta u zdravstvenom turizmu. To je jedina bolnica te vrste u Europi koja koristi zemno mineralno ulje u terapiji kožnih bolesti, posebice psorijaze i neurodermatitisa, ali i upalnih procesa u zglobovima te u rehabilitaciji nakon operativnih zahvata. Ovaj ljekoviti spoj dobiva se destilacijom nafte koja se može pronaći jedino u Ivanić-Gradu i Azerbajdžanu.

Pilates i fitness programi

U teretani su, inače, osmišljeni brojni programi koji se provode pod stručnim vodstvom kineziologa. U dvoranama za fitness pruža se usluga pilatesa, fitnessa i raznih drugih programa osmišljenih za održavanje tjelesne kondicije. U tu svrhu zaposlena su tri kineziologa, pod čijim vodstvom se događaju sve aktivnosti rekreativnog sadržaja. U polivalentnim dvoranama, pak, moguće je održavati seminare, razna okupljanja društvenog karaktera, a stvoreni su uvjeti i za preseljenje restorana iz starog dijela u novi pa se time otvara mogućnost za ugostiteljsku ponudu na bazenima i caffe barovima koji se nalaze unutar objekta. Samim time razvijat će se ugostiteljstvo koje do sada u poslovanju SB-a Naftalan nije postojalo.