Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Ulaganje u Garešnici

Stroj za brže i efikasnije radove Komunalca

Riječ je o rabljenom građevinskom stroju koji je koštao oko 220 tisuća kuna
Foto: Grad Garešnica
Riječ je o rabljenom građevinskom stroju koji je koštao oko 220 tisuća kuna

Garešnički Komunalac kupio je radni stroj uz pomoć kojeg će njegovi radnici brže i efikasnije obavljati radove betoniranja. Riječ je o samoutovarnom mikseru za beton kapaciteta 1,8 kubika koji će garešničkim komunalcima uvelike pomoći kod izrade okvira za grobnice, betoniranja kanalizacijskih šahti i spajanju kanalizacije, postavljanju rubnjaka i kod drugih sličnih poslova.

Kako doznajemo od direktora Komunalca Dražena Bengeza, to je rabljeni građevinski stroj, koštao je blizu 220 tisuća kuna, a već se koristi za izgradnju parkirališta u Nazorovoj ulici u Garešnici.

Župan Damir Bajs i ravnatelj Fonda Dubravko Ponoš obišli su radove na Osnovnoj školi Garešnica u sklopu kojih će se obnoviti i školsko-sportska dvorana BBŽ među vodećim županijama po korištenju Fonda za energetsku učinkovitost Osnovna škola Garešnica dobit će novo ruho vrijedno 11 milijuna kuna, đaci će ići na nastavu u potpuno obnovljenu zgradu

Osim ovog noviteta, na području Garešnice župna crkva svetog Tome apostola u Tomašici obnavlja se po etapama. Nakon što je promijenjeno krovište i uređen toranj crkve te su obnovljeni križevi, ovih su dana u tijeku radovi na sanaciji kapilarne vlage u zidovima. Posao izvode majstori tvrtke LDM Gradnja Đurica iz Ilovskog Klokočevca, a primijenit će najnoviju tehnologiju.

Kapilarna vlaga karakteristična je za stare objekte koji su građeni u vrijeme kada graditelji nisu znali za vodonepropusne materijale poput bitumena i slično. Crkvu treba „spasiti“ jer se voda iz tla „penje“ kroz zid i ide prema gore. Takva vlaga dovodi do pojave plijesni, hrđe i truleži te oštećenja zidova i to treba na vrijeme riješiti.

Obnovu crkve potaknuo je župnik Kristijan Bogdan na zadovoljstvo žitelja Tomašice.

Novosti u odlaganju Građani Garešnice sve više odvajaju otpad