Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Potpisan ugovor s tvrtkom Arriva za prijevoz autobusom

Studenti i učenici besplatno u Osijek

1/2
Foto: Požeško-slavonska županija
Prema ugovoru, Županija plaća 50 posto cijene karte, a ostatak tvrtka Arriva

U županijskoj vijećnici potpisan je ugovor o sufinanciranju troškova javnog prijevoza redovitih studenata i učenika srednjih škola s prebivalištem na području Požeško-slavonske županije koji putuju na relaciji Požega – Osijek. Ugovor su potpisali požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i predsjednik uprave tvrtke Arriva Saša Ilić.

Vatrogasci na ponos cijele županije Župan posjetio JVP grada Osijeka, poklonio im bušilicu

Projekt će biti tradicija

Tomašević je tom prilikom izrazio zadovoljstvo što se kreće u realizaciju projekta obećanog prošle godine, a kojim će se studentima i učenicima iz Požeško-slavonske županije omogućiti odlazak na studiranje i školovanje u Osijek po modelu koji je prije tri godine definiran prema gradu Zagrebu.

– Nakon uspješno provedenog projekta, našim studentima i učenicima omogućili smo besplatan prijevoz autobusom na relaciji Požega-Osijek. Svima je poznato da ljudi koji se školuju izvan županije ponekad budu opterećeni velikom cijenom prijevozne karte, što dovodi do toga da se sve manje studenata vraća u svoj rodni kraj – rekao je Tomašević.

U županiji vjeruju kako će ovaj projekt postati tradicija koja će pridonijeti boljoj budućnosti i životu studenata i učenika od kojih se očekuje da se nakon studija i skupljenog znanja vrate u svoj rodni kraj i iskoriste to znanje u razvoju gospodarstva svoje županije. Pravo na prijevoz autobusom ostvaruju redovni studenti koji studiraju u Osijeku i učenici srednjih škola koji se školuju u Osijeku za zanimanja za koja se ne mogu školovati u srednjim školama na području županije, te koji ne ostvaruju pravo na sufinanciranje prijevoza temeljem Odluke Vlade RH o financiranju javnog prijevoza učenika srednjih škola.

Otvorena prva znanstveno-istraživačka ustanova Međimurje dobilo modernu Metalsku jezgru u koju se vraćaju znanstvenici

Prepoznata suradnja

– Iznimno mi je drago što smo danas ovdje i što smo uspjeli zajedno sa Županijom dogovoriti potpisivanje ugovora kako bi mogli omogućiti našim studentima i učenicima besplatno putovanje iz Požeško slavonske županije prema gradu Osijeku. Vjerujem kako će svi koji budu putovali biti zadovoljni jer su rasterećeni troškova oko putničke karte. Zahvaljujem se županu i Županiji što su nas prepoznali i što smo suradnjom uspjeli ovo realizirati – rekao je Saša Ilić iz uprave tvrtke Arriva.

Županija će sufinancirati 50 posto cijene karte, a preostalih 50 posto tvrtka Arriva.