Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Sufinanciranje troškova javnog prijevoza

Studentima dva besplatna putovanja vlakom na fakultete

Foto: bpz.hr
Iz Brodsko-posavske županije na fakultete izvan županije putuje 685 studenata

Ugovor za besplatni prijevoz studenata željeznicom s područja Brodsko-posavske županije koji su to pravo ostvarili putem Javnog poziva potpisan je između direktora HŽ Putničkog prijevoza Željka Ukića i župana Brodsko-posavske županije Danijela Marušića.

Na temelju ovog ugovora 685 studenata s područja Brodsko-posavske županije ostvaruje pravo na dvije besplatne karte za putovanje željeznicom u roku od 11 mjeseci.

Ovim ugovorom Županija i prijevoznik uredili su međusobna prava i obveze, način obračuna, ispostavljanje računa, rokove i način plaćanja usluge prijevoza te način rješavanja sporova i raskid ugovora vezano uz sufinanciranje troškova javnog prijevoza redovnih studenata s prebivalištem na području županije.

Na temelju ugovora, Županija će sufinancirati prijevoz redovnih studenata plaćajući cijeli iznos karte za pojedinačna putovanja prema cijenama prijevoznika. Studenti ostvaruju pravo na dvije besplatne jednosmjerne karte tijekom jedanaest mjeseci.  Prijevoznik će studentima odobriti povlasticu u iznosu od 50 posto od redovne cijene.

Županija je osigurala sredstva za prijevoz u iznosu do 594 tisuće kuna.