Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Raspisan natječaj

Studentima i srednjoškolcima 55 stipendija

Foto: Grad Sveta Nedelja
Sveukupno će biti dodijeljeno 20 učeničkih stipendija u iznosu od 600 kuna i 35 studentskih stipendija u iznosu od 900 kuna mjesečno

 Gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec donio je Odluku o raspisivanju Natječaja za dodjelu stipendija za tekuću školsku, odnosno akademsku godinu. Dodijelit će se deset stipendija učenicima srednjih škola za deficitarna zanimanja, pet srednjoškolcima na temelju socioekonomskog statusa i pet prema kriteriju izvrsnosti (ne odnosi se na učenike 1. razreda).

Ilustracija Otvoren natječaj Studentima i učenicima stižu veće stipendije

Za redovne studente predviđeno je pet stipendija u obrazovnim programima na kojima prema preporuci za obrazovnu upisnu politiku stipendiranja i prema anketi provedenoj u suradnji s poduzetnicima s područja Grada Svete Nedelje treba povećati broj upisanih i stipendiranih studenata, 20 za studente preddiplomskog studija te pet za studente diplomskog studija na temelju socioekonomskog statusa, te pet za redovne studente na temelju kriterija izvrsnosti (ne odnosi se na studente 1. godine studija).

Sveukupno će biti dodijeljeno 20 učeničkih stipendija u iznosu od 600 kuna i 35 studentskih stipendija u iznosu od 900 kuna mjesečno. Stipendije se dodjeljuju za razdoblje od 01. studenog 2019. do 31. listopada 2020. godine, a natječaj traje do 21. listopada. Tekst natječaja kao i prijavnice za stipendiju mogu se preuzeti na web-stranici Grada ili u zgradi Gradske uprave.