Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Otvoren natječaj

Studentima i učenicima stižu veće stipendije

Ilustracija
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Na natječaj za koji je Županija osigurala dva milijuna prijaviti se može do 15. listopada

Iz Zagrebačke županije stižu dobre vijesti za učenike i studente, sadašnje i buduće stipendiste. U ovoj školskoj godini, naime, raste broj stipendista, i to s dosadašnjih 50 na 75, ali i iznos stipendija s 500 na 600 kuna mjesečno za učenike, a za studente s 1000 na 1200 kuna. Na natječaj za koji je Županija osigurala dva milijuna kuna prijaviti se može do 15. listopada.

Radovi vrijedni 16 milijuna kuna OŠ Posavski Bregi dobila novu dvoranu

Od 45 stipendija za učenike prema kriteriju izvrsnosti dodijelit će se 20 stipendija, od toga tri za zanimanja glazbenog smjera. Prema socijalnom kriteriju, pak, dodijelit će se 25 stipendija za učenike, od čega 10 za deficitarna zanimanja kao što su pediker, kuhar, slastičar, elektroinstalater, elektromehaničar, strojobravar, bravar, limar, mesar... Od 30 stipendija za studente prema kriteriju izvrsnosti dodijelit će se do 15, od toga najviše tri stipendije za zanimanja glazbenog smjera. Prema socijalnom kriteriju dodijelit će se, pak, do 15 stipendija.

Pozitivni pomaci Sve manje stradalih, ali i prekršaja

Stipendije za učenike i studente koji moraju imati prebivalište na području Zagrebačke županije dodjeljuju se za svih 12 mjeseci, a mjesečno iznose 600 kuna za učenike i 1200 kuna za studente. Prijedlog liste kandidata za dodjelu stipendija objavit će se na oglasnim pločama svih gradova i općina u Zagrebačkoj županiji u roku od 45 dana od isteka roka za podnošenje prijava te na web-stranici Zagrebačke županije. Prijave se dostavljaju u Zagrebačku županiju, poštom na adresu Ulica grada Vukovara 72/V, p.p. 974, 10001 Zagreb, u zatvorenim omotnicama s naznakom “Za natječaj za dodjelu stipendije.“