Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
ČAZMA

Stvaraju prostor u kojem će se mladi družiti i učiti

Ilustracija
Foto: Čazma
Siguran prostor za mlade bit će na sajmištu u Čazmi

Društvo Naša djeca iz Čazme, uz podršku Grada Čazme, uključilo se u projekt Regionalne zaklade za lokalni razvoj “Zamah – Sigurni prostor u zajednici / Rješenja za djecu i mlade u novim društvenim okolnostima“. Riječ je o stvaranju novog prostora na otvorenom u kojem će se djeca i mladi moći družiti i izvoditi različite kreativne aktivnosti.

Samoborski inovatori osvojili nagrade na međunarodnoj izložbi inovacija Samoborski inovatori osvojili nagrade na međunarodnoj izložbi inovacija Lovro Stipanović, Josip Oroz i Matija Hržić 'razvalili' na ARCA-i

Bit će to drvena nadstrešnica izgrađena na sajmištu u Čazmi, koja će služiti kao natkriven prostor za okupljanje na otvorenom, što je u doba pandemije svakako pohvalno. Otvoreni prostor služit će mladima kao mjesto za učenje i druženje tijekom cijele godine.

Također, održat će se nekoliko radionica za djecu i mlade, o jačanju liderskih vještina, angažmanu volontera i pitanju rodne ravnoteže u ruralnim zajednicama. Sudjelovanje u projektu „Sigurni prostor u zajednici / Rješenja za djecu i mlade u novim društvenim okolnostima“ provodi se u sklopu programa Global Challenges Local Solutions koji financira Academy for the Development of Philanthropy in Poland. Trajat će od početka listopada do kraja ožujka sljedeće godine.