Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Zahtjevi se podnose do 15. listopada

Subvencije lovozakupnicima državnih lovišta za razvoj i unapređenje lovstva

storyeditor/2024-07-26/PXL_220413_6022815.jpg
Foto: Damir Špehar/PIXSELL UKUPNO planirana vrijednost javnog poziva je 32 tisuće eura

Županijski Upravni odjel za gospodarstvo i poljoprivredu pozvao je lovozakupnike županijskih i državnih lovišta na području Brodsko-posavske županije na podnošenje zahtjeva za dodjelu subvencija za razvoj i unapređenje lovstva u 2024. godini.

Predmet javnog poziva je dodjela subvencija za razvoj i unapređenje lovstva za nabavku repromaterijala za sijanje remiza po lovnogospodarskoj osnovi, nabavku kemijskih, mehaničkih i električnih sredstava koja se koriste za sprečavanje štete od divljači na usjevima, održavanje postojećih i izgradnju novih lovnotehničkih i lovnogospodarskih objekata (čeke, hranilišta) te za prevenciju suzbijanja afričke svinjske kuge.

Odluku o subvencijama za razvoj i unapređenje lovstva donio je župan Danijel Marušić, a ukupno je planirana vrijednost javnog poziva 32 tisuće eura.

Korisnici subvencije mogu biti lovozakupnici i koncesionari koji imaju u zakupu ili koncesiji zajednička ili državna lovišta (cijelo državno lovište ili veći dio državnog lovišta) na području Brodsko-posavske županije, a nemaju dugovanja za lovozakupninu ili koncesiju te ispunjavaju i druge uvjete i kriterije iz odluke.

Sredstva se korisnicima isplaćuju nakon obavljene radnje i dobivanja dokumentacije, odnosno nakon provjere, a najkasnije do 15. prosinca tekuće godine.

Zahtjevi za subvencije dostavljaju se na županijskom obrascu uz pripadajuću dokumentaciju, a rješavaju se prema redoslijedu prispijeća i do utroška sredstava predviđenih u proračunu Brodsko-posavske županije. Subvencije će se odobriti lovozakupnicima zajedničkih i državnih lovišta te koncesionarima u iznosu do 50 posto utrošenih sredstava.

Natječaj je otvoren do 15. listopada za tekuću godinu.

storyeditor/2024-07-25/PXL_020320_28242102.jpg Cilj je osigurati distribuciju za poljoprivrednu robu Za poticaje u poljoprivredi u proračunu osigurano 143.400 eura storyeditor/2024-07-25/Lika_-_slika_za_B_slager__obnova_Drzavnog_arhiva.jpg Ulaganje Ministarstva kulture i medija u Gospiću Energetska obnova Državnog arhiva vrijedna milijune eura storyeditor/2024-07-26/renesansa_B.png Predstavljen program Renesansnog festivala Mistična noć, lov na vješticu i vatrene bitke od kojih zastaje dah