Izbornik
Naslovnica Županije Krapinsko-zagorska 2594 pregleda
održan sastanak

Koncern Sunce: Planiramo nastaviti s projektom Stubaki

Stubičke toplice
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Projekt vrijedan oko 110 milijuna eura obuhvaća izgradnju tri hotela, eko-etno sela s tradicijskim zagorskim kućicama, aquapark i druge sadržaje

Kao što je i najavio, krapinsko-zagorski župan Željko Kolar održao je sastanak s poduzetnikom Jakom Andabakom o sudbini projekta Stubaki, koji se našao na kritičnoj točki jer aneks ugovora koji je Županija potpisala sa Sunce koncernom istječe krajem ovog mjeseca, a pomaka u izgradnji zdravstveno-turističkog kompleksa u Stubičkim Toplicama nema. Nakon sastanka održanog prije nekoliko dana ostavljena je ipak mogućnost da projekt zaživi.

- Namjeravamo nastaviti realizaciju projekta Stubaki. Projekt ćemo redefinirati po provedbi analize tržišta koja obuhvaća prvenstveno potrebe i želje današnjeg gosta, kao i analizu konkurencije koja se sada razlikuje od analize koja izrađena 2008. godine, kad je i potpisan ugovor o javno-privatnom partnerstvu - piše se u odgovoru koji je Večernji list dobio od Sunce koncerna nakon sastanka sa županom Kolarom.

Županiji je poslano pismo namjere, na temelju koje će se donijeti odluka o narednim koracima, i tada je rečeno da će radovi završiti u roku od tri i pol godine. No, radova nema, pa je župan Kolar prije nekoliko tjedana izjavio da će Županija raskinuti ugovor ukoliko se ne nastavi s investicijom.

Projekt vrijedan oko 110 milijuna eura obuhvaća izgradnju tri hotela, eko-etno sela s tradicijskim zagorskim kućicama, aquapark i druge sadržaje. O pismu namjere J. Andabaka raspravljat će se na sjednici Županijske skupštine.