Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
Varaždin

Suvremene sprave na dječjim igralištima

na području grada Varaždina i vangradskih naselja nalazi se 50 dječjih igrališta
1/4
Foto: Grad Varaždin
Na području grada obnovljeno je ukupno 18 lokacija

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok sa svojim zamjenikom Zlatanom Avarom uvjerio se u kvalitetu postavljenih novih sprava u varaždinskim dječjim igralištima. Obišli su igrališta u Parku 7. gardijske brigade Puma ispred hotela Turist te u Biškupcu. Osluškujući i uvažavajući zahtjeve građana, igrališta su obnovljena i dopunjena novim spravama koja pobuđuju velik interes djece i njihovih roditelja, priopćili su iz Grada Varaždina.

Foto: Grad Varaždin

Od 5. lipnja Ljeto na Aquacityju uz komedije Kerekesh Teatra

Pri obilasku igrališta gradonačelnik je najavio nastavak uređenja igrališta:

- Rekli smo da ćemo u dvije godine obnoviti sva igrališta i napraviti nova tamo gdje nedostaju. Obnova starih je krenula, obnovljena su igrališta u Ludbreškoj ulici i dva na Banfici. I u ovom dijelu grada građani su tražili da se igralište obnovi i dopuni. Ova žičara prvotno je trebala biti na Banfici, no tamo su građani potpisivali peticiju protiv toga pa smo je preselili na ovu lokaciju. Ovdje su ljudi s njom jako zadovoljni. S njom ovdje nema nikakvih problema, žičara ne stvara buku niti je previsoka. Međutim, mi slušamo građane. Tamo gdje su tražili mi smo je maknuli i stavili ovdje. Dopunili smo novim spravama i igralište u Biškupcu a uskoro kreće uređenje igrališta u Kućan Marofu. Slijede igrališta na Širokim ledinama, u Harambašićevoj i još u nekoliko ulica o čemu ćemo građane na vrijeme izvijestiti. Naša je ideja da igrališta nadopunjujemo novim spravama. Danas se mijenja koncept igrališta, pa stručnjaci kažu da s tim novim spravama djeca razvijaju motoriku i kreativnost. U proračunu ćemo za još 50 posto povećati sredstva za tu namjenu, rekao je Ivan Čehok.

Foto: Grad Varaždin

Trenutačno se na području grada Varaždina i izvangradskih naselja nalazi 50 dječjih igrališta, s različitom razinom opremljenosti i količinom sadržaja za igru. Svaka lokacija je po nečemu specifična, po svojoj namjeni, sadržajima te po broju djece koja ga posjećuje i koristi.

Prije tri godine krenulo se s dodatnim ulaganjima, budući da je postojeća oprema na pojedinim lokacijama dotrajala i starija od 15 godina. Od tada je na području grada obnovljeno ukupno 18 lokacija.

kod Motičnjaka u Varaždinu Stigla lokacijska dozvola: gradit će se novi rotor Obnova sakralnog blaga u varaždinskoj crkvi sv. Ivana Krstitelja Dijelove oltara vozili u Varaždin Dravom iz Maribora