Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Poziv mjesnim odborima s područja Grada Slatine da dostave svoje prijedloge

Svaki mjesni odbor i u 2020. godini dobit će 20.000 kuna za male komunalne akcije

Foto: Mihaela Feldi
Male komunalne akcije, pojašnjeno je, uglavnom obuhvaćaju gradnju, uređivanje i održavanje manjih objekata komunalne infrastrukture i manjih javnih objekata kojima se poboljšava komunalni standard građana

Ukupno 450.000 kuna – iznos je to kojim će se iz proračuna Grada Slatine i u 2020. godini financirati projekti malih komunalnih aktivnosti na području mjesnih odbora. Preračunato, svaki mjesni odbor moći će raspolagati s iznosom od 20.000 kuna.

Zahtjevi se zaprimaju u Gradu Slatini još danas Božićnice za umirovljenike od 200 kn

Glas građana je važan

U sklopu projekta Participativnog budžetiranja građana, kojim Grad Slatina želi uključiti što veći broj građana u kreiranje proračuna i rad mjesnih odbora, predstavnicima mjesnih odbora proteklog su tjedna na sastanku održanom u Hrvatskom domu u Slatini prezentirani dostavljeni projekti malih komunalnih aktivnosti.

Zamjenica slatinskog gradonačelnika Sanja Mrzljak Jovanić ukratko je tom prilikom obrazložila projekt Participativnog budžetiranja, s kojim ih je kroz prezentaciju detaljnije upoznao viši stručni suradnik za komunalnu infrastrukturu Bruno Kufner. On je obrazložio koji se prijedlozi pristigli iz pojedinih mjesnih odbora, mogu provesti u sklopu ovog projekta, a koji ne i zašto.

Mjesni odbor Budrovci Nove prostorije i klima-uređaji

Male komunalne akcije, pojašnjeno je, uglavnom obuhvaćaju gradnju, uređivanje i održavanje manjih objekata komunalne infrastrukture i manjih javnih objekata kojima se poboljšava komunalni standard građana na području mjesnog odbora, a koji nisu obuhvaćeni drugim programima.

Rok do 31. siječnja

Nakon prezentacije, održana je i kraća rasprava o predloženim malim komunalnim akcijama, a na pojedina pitanja obrazloženje je dao pročelnik Stručne službe Grada Slatine Krunoslav Šarabok.

Predsjednici mjesnih odbora pozvani su, potom, da do 31. siječnja iduće godine, ako to još nisu učinili, s članovima svojih mjesnih odbora dostave konačni prijedlog malih komunalnih akcija, odnosno dopune s kompletnim informacijama i ponudama, kako bi se u konačnici male komunalne aktivnosti za 21 mjesni odbor mogle uvrstiti u proračun Grada Slatine za 2020. godinu.

28. obljetnica osnutka 136. slatinske brigade 'Sjećanje na one koji od države nisu tražili ništa, a za nju i svoj narod dali su sebe'

Istaknuto je da će svaki mjesni odbor s područja Grada Slatine na raspolaganju imati iznos od 20.000 kuna.